Σε Τηλεδιάσκεψη ο Μ. Βαρβιτσιώτης με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας

by Expertnews.gr

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Γκεντ Τσάκαϊ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας για τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, πρόσκληση προς την αλβανική πλευρά εν όψει των υπουργικών συναντήσεων που προγραμματίζονται στη χώρα μας το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τσάκαϊ ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επικροτώντας, ταυτόχρονα, τις επιλογές της ελληνικής προεδρίας, ιδιαίτερα ως προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας, η οποία και αποτελεί το κεντρικό θέμα της.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπό την αίρεση της τήρησης των καθορισμένων προϋποθέσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και ο σεβασμός και η προστασία των μειονοτήτων.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την προεδρία του οποίου ασκεί, κατά το τρέχον έτος, η Αλβανία.


NEWS