«Ψαλίδι» ύψους 75 εκ. λιρών προανήγγειλε η FA

by Expertnews.gr

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/06) πως σκοπεύει να «ελαφρύνει» τον προϋπολογισμό της, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει με τον αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει στα οικονομικά της η πανδημία του κορονοϊού.

«Όλοι οι τομείς του αγγλικού ποδοσφαίρου θα επηρεαστούν απ’ αυτή την κατάσταση» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, περιγράφοντας μία όχι και τόσο… ευχάριστη κατάσταση στα οικονομικά της ομοσπονδίας.
«Πρέπει να εξοικονομήσουμε περίπου 75 εκατ. λίρες (σ.σ. 81,8 εκατ. Ευρώ) για ένα χρόνο ή περίπου 300 εκατ. λίρες για την επόμενη τετραετία.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης του λειτουργικού κόστους της ομοσπονδίας, αναμένεται να υπάρξουν συνολικά 124 απολύσεις εργαζομένων της ομοσπονδίας, οι 42 εκ των οποίων αφορούσαν θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί μόλις τους τελευταίους μήνες».

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στις προτεραιότητες μας, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε όλα αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα» πρόσθεσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής ομοσπονδίας, Μαρκ Μπούλιγχαμ. Τα έσοδα της ομοσπονδίας μειώθηκαν δραστικά από το «πάγωμα» των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την επανέναρξή τους με κλειστές πόρτες, καθώς επίσης αι από τις αναβολές συναυλιών κι άλλα μεγάλα events όπως ήταν τα παιχνίδια του NFL, που διεξάγονται κάθε χρόνο στο Γουέμπλεϊ, με έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ


NEWS