Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης : Προσλήψεις με μόνιμες συμβάσεις στην ειδική αγωγή

by Expertnews.gr

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, τη Λάρισα, και επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις των Εργαστηρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία καθώς και το κέντρο της πόλης.

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι και από παιδί, τις πολλαπλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή στα νέα Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι προσωπικά αρωγός και συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας.

Ταυτόχρονα έκανε ειδική μνεία στους γονείς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν: «Γνωρίζω πάρα πάρα πολύ καλά με πόση αγάπη και με πόση αυτοθυσία περιβάλλουν τα παιδιά τους και πόσο οι ίδιοι νοιάζονται, περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε, να έχουν τα παιδιά αυτά ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Και θέλω να ξέρουν ότι στεκόμαστε πάντα κοντά τους».

Προσλήψεις με μόνιμες συμβάσεις στην ειδική αγωγή

«Θέλω όμως να κάνω και μία ειδική μνεία στους δασκάλους, τους καθηγητές, όλους όσοι στελεχώνουν την ειδική αγωγή στη χώρα μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι αποτέλεσε και δική μας προτεραιότητα, σε συνέχεια πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η πρόσληψη με μόνιμες συμβάσεις πια προσωπικού στην ειδική αγωγή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Ξέρω πολύ καλά ότι και εσείς, όσοι εργάζεστε στα ειδικά σχολεία, κάνετε κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο, ένα απλό διδακτικό έργο. Κάνετε μία κατάθεση ψυχής η οποία πολύ συχνά υπερβαίνει το αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Θέλω ειλικρινά από καρδιάς να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη επίσης την Περιφέρεια που δρομολόγησε με μεγάλη ταχύτητα ένα έργο εμβληματικό, πιλότο, όπως ανέφερε για όλη την επικράτεια, ένα ειδικό σχολείο υπερσύγχρονων προδιαγραφών το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις δικές τους ιδιαίτερες δυνατότητες.

«Το βλέμμα μας σε όσους έχουν ανάγκη»

Ο Πρωθυπουργός έστειλε επίσης το δικό του μήνυμα για τις άγιες αυτές οι μέρες: «Θέλω να πω ότι αυτές τις άγιες μέρες, ας στρέψουμε όλη την προσοχή μας σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ας θυμηθούμε τους λιγότερο προνομιούχους, αυτούς οι οποίοι δυσκολεύονται, αυτούς οι οποίοι μπορεί να μην έχουν κάποιον συμπολίτη τους, κάποιον δικό τους άνθρωπο δίπλα τους και ας δώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε χαρά, αγάπη, στήριξη, όχι μόνο στους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός  συναντήθηκε με κομματικά στελέχη, περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες.

 

Νωρίτερα συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός με εργαζόμενους του προγράμματος στο Δήμο Καλαμπάκας,

Ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους -και μάλιστα, από τους πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους- χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του προγράμματος στο Δήμο Καλαμπάκας, προχωρώντας σε δεσμεύσεις για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και τη διασφάλιση των συμβασιούχων του θεσμού.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα Μετέωρα, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό. Και αυτό, όπως σημείωσε, όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει κι ένα πρόσθετο προσόν: «τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής. Γι’ αυτό και η “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί προτεραιότητά μας».

Προσλαμβάνονται 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι τους πρώτους μήνες του 2020

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εργαζομένους του προγράμματος ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργαστεί όλα τα αιτήματα που κατέθεσαν οι δήμοι και πλέον οι προτάσεις τους βρίσκονται στο ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τον θεσμό, κατά τους πρώτους μήνες του 2020 θα προσληφθούν 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξασφαλίζονται και όσοι απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα καθώς οι υπάρχουσες συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την περίπτωση του Δήμου Μετεώρων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αυτή αποτυπώνει ανάγλυφα τη σημασία και το έργο που επιτελεί ο θεσμός. «Οι 20 εργαζόμενοι στον Δήμο Μετεώρων παρέχουν βοήθεια σε 500 ηλικιωμένους δημότες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Φροντίζουν τους ίδιους, ανακουφίζουν και τις οικογένειές τους. Και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα συνανθρώπων μας. Όχι μόνο βελτιώνοντας την υγεία τους. Αλλά και αποτρέποντας την απομόνωση ή την ιδρυματοποίησή τους», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Εξασφάλιση των εργαζόμενων του Προγράμματος

«Με την καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, μπορούμε να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμπάκας. «Θέλω να ξέρετε πόσο σημαντικό θεωρώ το έργο το οποίο επιτελείτε, πόσο πιστεύω στο πρόγραμμα αυτό και γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε προχωρήσει και έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα για τη μονιμοποίηση ενός σημαντικού αριθμού των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και βέβαια την παράταση των συμβάσεων, σε πρώτη φάση όλων των υπολοίπων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.




NEWS