Παύλος Μαρινάκης: Συνεχίζουμε ακόμα πιο προσηλωμένοι, ακόμα πιο αισιόδοξοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι

by Expertnews.gr

Η Ομιλία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Παύλου Μαρινάκη στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα, έναν άνθρωπο που είμαι σε αυτή την παράταξη από 18 ετών, να μιλάω ενώπιον του Πρωθυπουργού ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε συνέδριο έχει δύο βασικούς στόχους, τον απολογισμό και τον προγραμματισμό. Όσο πιο σύντομος είναι ο απολογισμός, γιατί όλα αυτά που έχουμε να πούμε είναι δεδομένα στον κόσμο, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε να προγραμματίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Θα ήθελα πολύ σύντομα γιατί το έκαναν ειδικότεροι από εμένα, να μιλήσω για το κυβερνητικό έργο.

Γιατί μετά από πάρα πολλά χρόνια ένα έργο σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα αγγίζει τόσους πολλούς νέους ανθρώπους.

Ξεκινώντας από την οικονομία, μετά από μια περίοδο που περάσαμε πολύ δύσκολα, ειδικά η γενιά μας, βλέπουμε να αλλάζουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η μείωση των φόρων, ο εξορθολογισμός του ασφαλιστικού, η άρση των capital controls, οι επενδύσεις στις οποίες θα βρουν δουλειές πάνω απ’ όλα οι νέοι άνθρωποι που τόσα χρόνια εγκατέλειπαν την πατρίδα είναι λίγες από τις πρώτες κινήσεις που βλέπουμε από τη νέα κυβέρνηση.

Περνώντας στον τομέα της ασφάλειας, προτάσεις μας μετά από δεκαετίες γίνονται πράξη. Επιστρέφει η αξιοπρέπεια στα πανεπιστήμια, για πρώτη φορά όλοι οι φοιτητές νιώθουν ασφαλείς, για πρώτη φορά κυβέρνηση κρατάει το λόγο της απέναντι στους πολίτες, εννοεί αυτά που λέει και δε δημιουργεί πολίτες πολλών κατηγοριών.

Για πρώτη φορά βλέπουμε συνταγματική αναθεώρηση με σεβασμό στους πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος. Οι Έλληνες του εξωτερικού αποκτούν επιτέλους το αυτονόητο δικαίωμα ψήφου και όλοι καθίστανται ίσοι απέναντι στο Νόμο, όπως βλέπουμε με τις αλλαγές στη βουλευτική ασυλία και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι μεγάλες πόλεις επιστρέφουν στους πολίτες και τα πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές με την κατάργηση του ασύλου της ανομίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει τι σημαίνει αληθινό κοινωνικό πρόσωπο, όπως έδειξε με τις παρεμβάσεις για τη φορολογία των ατόμων με αναπηρία, με την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένο εισοδήματος και με τις πρωτοβουλίες της για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Η δράση της ΟΝΝΕΔ περιγράφεται στους 3 βασικούς μας στόχους:

Α) Ουσιαστική πολιτική παρέμβαση που θα καταλήγει σε προτάσεις τις οποίες θα παλέψουμε να εφαρμοστούν στην πράξη για να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των νέων ανθρώπων και όχι μόνο. Προτάσεις που όμως θα γίνονται νόμοι του κράτους.

Τι κάναμε γι αυτό; Εκδηλώσεις που θα καταλήγουν σε συγκεκριμένη πρόταση, μιλώντας στην Κομοτηνή για τον αντικαπνιστικό νόμο, στη Θεσσαλονίκη για την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας της ιστορίας στα σχολεία, στα Ιωάννινα για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Την ερχόμενη Τετάρτη θα είμαστε στην Πάτρα σε μια συζήτηση για το λιμάνι της πόλης και τις προοπτικές ανάπτυξης που αυτό φέρνει.

Προχωράμε στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων, όπως με την πρότασή μας για τα εμβόλια που αγκαλιάστηκε από όλους τους συνέδρους.

Β) Επιμόρφωση στελεχών με σκοπό να δημιουργήσουμε ικανά στελέχη για το κόμμα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τόπο μας: ξεκινήσαμε ήδη σε ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ ένα ευρύ κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων, καθώς και ενημερωτικό δελτίο προς τα στελέχη της κεντρικής διοίκησης, το ΟΝΝΕΔ report στα πρότυπα του Σφυγμού της Νέας Δημοκρατίας.

Γ) Ο τρίτος στόχος και πιο σημαντικός είναι να κερδίσουμε επιτέλους τη μάχη των ιδεών. Είναι ο πιο δύσκολος αλλά θα το καταφέρουμε γιατί έχουμε μάθει να κερδίζουμε μάχες για τις ιδέες μας και για τη γενιά μας.

Αν κατάλαβα κάτι όλα αυτά τα έντονα χρόνια που έζησα ήταν πόσα περισσότερα θα είχαμε πετύχει αν γνωρίζαμε νωρίτερα. Αν είχαμε τα αναγκαία εφόδια από το σχολείο. Αυτός ήταν και ο λόγος που έθεσα ως προτεραιότητα της ΟΝΝΕΔ την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την καμπάνια μας «το Σχολείο που θες». Και εκεί φίλες και φίλοι είδαμε ότι κρύβεται όλη η ουσία. Ακούμε τους μαθητές. Από τον ακριτικό Κυπρίνο Έβρου μέχρι και τη Γκράβα, εκεί που δεν είχε ξαναπάει κανείς, για εμάς δεν υπάρχουν άβατα.

Την επόμενη μέρα πρέπει να έχουμε ως οδηγό τρεις βασικές αλήθειες.

Αλήθεια πρώτη: μεγαλώσαμε με ψέματα. Εμείς είμαστε αυτοί που εκπροσωπούν την πραγματική πρόοδο, τη δημοκρατία, την κοινωνική πολιτική και την αξιοκρατία και όχι κάποιοι άλλοι που θεωρούσαν ότι έχουν το μονοπώλιο. Η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρουμε στον τόπο, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ότι αποκαθιστά την αλήθεια.

Η δεύτερη μεγαλύτερη είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι: Εκείνοι δίχασαν, εμείς ενώσαμε. Εκείνοι υπόσχονταν, εμείς υλοποιούμε. Εκείνοι εφάρμοζαν πολιτικές για λίγους, ενώ εμείς κάνουμε πολιτική για όλους χωρίς να εξαιρούμε κανέναν από το πρόγραμμά μας. Δίνουμε ευκαιρίες σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα.

Η Τρίτη  μεγάλη αλήθεια είναι ότι εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί εμείς; Γιατί εμείς τα έχουμε καταφέρει ξανά. Γιατί εμείς νικήσαμε πρώτοι το λαϊκισμό. Όχι μόνο σε εκλογές. Σε πανεπιστήμια, σε επιστημονικούς συλλόγους, στην κοινωνία.

Νιώθω την ανάγκη να θυμηθώ τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του, απευθυνόμενες σε εμάς τους νέους: «Δεν υπάρχει δεύτερος και τρίτος γύρος, φροντίστε κάθε αγώνας να είναι δικός σας».

Γιατί το δικό μας εμείς δεν έχει περιορισμούς, στεγανά και αστερίσκους. Το δικό μας εμείς είναι αληθινό. Χωράει όλους τους Έλληνες. Το δικό μας εμείς, το εμείς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι ένα όραμα εθνικό που μόνο στόχο έχει να κάνει καλύτερες τις ζωές μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο προσηλωμένοι, ακόμα πιο αισιόδοξοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι.NEWS