Όργιο προκλητικών τροπολογιών στον χώρο της ενέργειας από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα

by Expertnews.gr

Με αφορμή σωρεία προεκλογικών τροπολογιών που έχει φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες και στον κλάδο της ενέργειας, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το πλήθος των ρουσφετολογικών διευθετήσεων που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον ενεργειακό κλάδο, προκειμένου λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και την οριστική απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα λίγων και εκλεκτών, περιφρονώντας πλήρως τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των πρακτικών είναι η ποινική ασυλία που παρέχει στα μέλη της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με διάταξη που περιλαμβάνεται στην τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αριθμό 2248/209 6.6.2019.

Η εξοργιστική ασυλία έναντι των συνεπειών του νόμου αφορά αποφάσεις που προφανώς είναι αντίθετες προς τους εθνικούς, αλλά και ευρωπαϊκούς κανονισμούς και οι οποίες έχουν δυναμιτίσει τα θεμέλια της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είχε επιχειρήσει να περάσει στις αρχές Μαρτίου την ίδια ρύθμιση, ωστόσο αναγκάστηκε να την αποσύρει άμεσα, έπειτα από την κατακραυγή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής και οι τοποθετήσεις των εκλεκτών του ΣΥΡΙΖΑ σε καίριες θέσεις θα ελεγχθούν μία προς μία ως προς τη νομιμότητά τους από τη νέα κυβέρνηση της χώρας».

 NEWS