Όλγα Κεφαλογιάννη: Να υπάρξει απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας

by Expertnews.gr

Τις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο τουριστικό προορισμό, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στους εκπροσώπους της ισχυρότερης Ομοσπονδίας Ιαπωνικών Επιχειρήσεων, καθώς και ιαπωνικών αεροπορικών εταιριών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της KEIDANREN Ευρώπης και επικεφαλής του ομίλου Sumitomo Mitsui Banking Cooperation, Makoto Takashima, καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας Mitsubishi Electric, των αεροπορικών εταιριών ANA και Japan Airlines.

Η κυρία Κεφαλογιάννη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις που έχουν γίνει σε ξενοδοχειακές υποδομές τα τελευταία χρόνια, δεδομένων των στοιχείων περί υπερδιπλασιασμού των ξενοδοχείων 5 αστέρων, ενώ σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχουν εισέλθει ισχυρά brands του κλάδου και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη χώρα μας.

Η Υπουργός επεσήμανε επιπλέον την ανάγκη να υπάρξει απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, καθώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα αύξησης των τουριστικών ροών και ανάπτυξης των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

O πρόεδρος της Keidanren Ευρώπης κος Τακασίμα σημείωσε ότι οι δυο πλευρές αντιμετωπίζουν με ανάλογο σεβασμό τις δημοκρατικές αξίες και το γεγονός αυτό αποτελεί τη βάση κάθε γόνιμου διαλόγου για ζητήματα αντιμετώπισης των συγχρόνως προκλήσεων που έχουν αντίκτυπο και στον τουριστικό τομέα.

Screenshot

Νωρίτερα η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με την Κυβερνήτη του Τόκιο κυρία Γιούρικο Κόικε.

Η Υπουργός ενημέρωσε την κα Κόικε για τις δράσεις του παγκόσμιου δικτύου ενδυνάμωσης των γυναικών πολιτικών Women Political Leaders και το ετήσιο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο και διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Τόσο η κα Κεφαλογιάννη όσο και η κα Κόικε συμφώνησαν ότι χρειάζονται περαιτέρω βήματα και προσπάθειες για την ενδυνάμωση του ρόλου και τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Με αφορμή την πρωτοβουλία της Κυβερνήτη να επεκταθεί η ψηφιοποίηση στην περιοχή του Τόκιο, συζητήθηκε η ανάγκη εκπαίδευσης των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών στις νέες τεχνολογίες όπως και στους νεότερους.

NEWS