Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου θα συμμετάσχουν την Τρίτη στην 3η Τριμερή Συνάντηση

by Expertnews.gr

Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου θα συμμετάσχουν την Τρίτη στην 3η Τριμερή Συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στις 11:45 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί και στις 14:45 με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη. Στις 15:00 θα ξεκινήσουν οι τριμερείς συνομιλίες μεταξύ των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στην Αίθουσα του ΓΕΕΘΑ «Ιωάννης Καποδίστριας».

Τέλος, στις 16:45 θα γίνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Την ίδια  ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

 

Η άσκηση «Μέδουσα 9» που άρχισε χθες Κυριακή, γίνεται στα πλαίσια των τριμερών συμφωνιών των χωρών, που έχουν να κάνουν με τη στρατηγική συνεργασία.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑhramOnline, στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις του ναυτικού των χωρών, όπως και αεροπορικά μαχητικά.

 

Από πλευράς Αιγύπτου, συμμετέχουν αρκετοί κομάντος και επίλεκτοι του Αιγυπτιακού στρατού, το μεταφορικό ελικόπτερο Gamal Abdel Nasser, η φρεγάτα El Fateh, το γερμανικού τύπου υποβρύχιο Type 209, ο εκτοξευτής πυραύλων Sulayman Ezzat και μαχητικά F-16.

 

Από πλευράς της Ελλάδας συμμετέχουν μεταξύ άλλων, μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο, αρκετά μαχητικά F-16 και πολεμικά πλοία. Από την Κύπρο συμμετέχει ένα πλοίο και δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων.

 NEWS