Οι Βρετανοί θέλουν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι κάλπες

by Expertnews.gr

Οι Βρετανοί θέλουν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι κάλπες. Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενώ κατηγόρησε βουλευτές ότι συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να σταματήσουν το Brexit.

«Νομίζω πως ο κόσμος στη Βρετανία είχε πολλές εκλογές και εκλογικά γεγονότα. Aυτό που θέλει από εμάς να κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και δεν κουράζομαι ποτέ να σας λέω ότι είναι αυτό που θα κάνουμε» είπε ο Τζόνσον στο “People’s PMQs”, σε ερωτήσεις δηλαδή στο facebook κληθείς να σχολιάσει το σενάριο που τον θέλει να προκηρύσσει εκλογές για μετά τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. ακόμη και εάν πέσει η κυβέρνηση.

«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου» ξεκαθάρισε ο Τζόνσον. «Νομίζω ότι αυτό είναι που ψήφισε ο βρετανικός λαός και αισθάνεται πολύ απογοητευμένος που τρία χρόνια αφού έδωσε αυτή την οδηγία και αφού το βρετανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε ξανά και ξανά στον λαό ότι θα το κάναμε, αισθάνεται πολύ ενοχλημένος που δεν το έχουμε κάνει, άρα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε» συμπλήρωσε.

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά όσων διαφωνούν με τα σχέδιά τους λέγοντας: «Υπάρχει ένα απαίσιο είδος συνεργασίας ανάμεσα σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit στο Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους φίλους μας».

«Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας… δεν συμβιβάζονται καθόλου», κατέληξε.

Πηγή: Reuters
NEWS