Oι πολίτες Θέλουν μια φωτεινή Ελλάδα με δουλειές και ασφάλεια

by Expertnews.gr

«Οι πολίτες έδειξαν στις ευρωεκλογές ότι θέλουν την αλλαγή. Θέλουν μια φωτεινή Ελλάδα με δουλειές και ασφάλεια. Γι΄ αυτό πρέπει να πάνε στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Είναι μια νέα αναμέτρηση και θα είναι η καθοριστική. Τώρα αποφασίζει η Ελλάδα. Τώρα χρειάζεται δυνατή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για ισχυρή ανάπτυξη σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα» τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και Συντονιστής Επικοινωνιακού και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου «η ύπαρξη κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι η βασική προϋπόθεση για να μην μπει η χώρα σε άλλες περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι» και γι΄αυτό «κάθε ψήφος μετράει». Παράλληλα λέει πως έχει μεγάλη σημασία η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ. Βελόπουλου να μην εκπροσωπηθούν στη Βουλή καθώς, όπως τονίζει, «δεν υπάρχει χώρος για ψήφους διαμαρτυρίας ή για ανεύθυνες επιλογές».
Επιπλέον μιλά για τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση και κάνει ειδική αναφορά στην κατάσταση της ΔΕΗ.
Ακολουθεί η συνέντευξη του Συντονιστή Επικοινωνιακού και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκος στον Νίκο Αρμένη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κύριε Θεοδωρικάκο, σε δύο εβδομάδες θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές που η ΝΔ ζητούσε επίμονα εδώ και καιρό. Με βάση το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και όσα έχουν μεσολαβήσει ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ΝΔ;
Ο στόχος της ΝΔ είναι στις 7 Ιουλίου η ελπίδα των Ελλήνων να γίνει πραγματικότητα. Οι πολίτες έδειξαν στις ευρωεκλογές ότι θέλουν την αλλαγή. Θέλουν μια φωτεινή Ελλάδα με δουλειές και ασφάλεια. Γι΄ αυτό πρέπει να πάνε στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Είναι μια νέα αναμέτρηση και θα είναι η καθοριστική. Τώρα αποφασίζει η Ελλάδα. Τώρα χρειάζεται δυνατή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για ισχυρή ανάπτυξη σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα.
Στις 8 Ιουλίου κ. Θεοδωρικάκο θα έχουμε κυβέρνηση ακόμα και αν η ΝΔ είναι πρώτη αλλά χωρίς αυτοδυναμία;
Αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξέρει με βεβαιότητα. Η ύπαρξη κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι η βασική προϋπόθεση για να μην μπει η χώρα σε άλλες περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει σε κάθε περίπτωση να αξιοποιήσει τους πιο άξιους για κάθε υπεύθυνη θέση και επιδιώκει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και συνεργασίες. Αλλά είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερότητα, από μία ισχυρή κυβέρνηση για να προχωρήσει γρήγορα μπροστά. Αρκετό χρόνο χάσαμε, αρκετή ζημία πληρώσαμε με την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό. Επομένως κάθε ψήφος μετράει. Και έχει μεγάλη σημασία δύο κόμματα, η χρυσή Αυγή και το κόμμα του κυρίου Βελόπουλου να μην εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή. Οι πολίτες που τους ψήφισαν στις ευρωεκλογές, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Τώρα δεν υπάρχει χώρος για ψήφους διαμαρτυρίας ή για ανεύθυνες επιλογές. Δεν έχουν νόημα, κόμματα μίας η δύο χρήσεων. Η Νέα Δημοκρατία είναι η πατριωτική επιλογή που φέρνει αποτελέσματα. Και σε αυτές τις εκλογές ,είναι η μόνη λύση που οδηγεί σε αληθινή ελπίδα.
Ποια είναι η κατάσταση της χώρας ενόψει του ενδεχόμενου της πολιτικής αλλαγής;
Τα προβλήματα είναι τεράστια. Η κοινωνία είναι βαθιά τραυματισμένη σε όλους τους τομείς: στην οικονομία που αγκομαχά από τη πολύχρονη δυσπραγία και την ασφυκτική υπερφορολόγηση, στην παιδεία που έχει δραματικά υποβαθμιστεί, στην ασφάλεια που απλώς δεν υπάρχει. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στην εφορία. Εκατοντάδες χιλιάδες δεν παίρνουν τις συντάξεις τους για να εμφανίζει η κυβέρνηση μεγάλα πλεονάσματα. Δίπλα σε αυτά που τελείως ενδεικτικά σας ανέφερα, η κυβέρνηση αφήνει πίσω της και ωρολογιακές βόμβες με χειρότερη όλων, τη ΔΕΗ.
Τι εννοείτε;
Η ΔΕΗ έκλεισε τον τελευταίο χρόνο με σχεδόν 1 δισ. ευρώ ζημιές. Είναι ανήκουστο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Η πορεία της επηρεάζει τη ζωή όλων. Τα νοικοκυριά, την καθημερινότητα, τις επιχειρήσεις, τα πάντα. Η κακοδιαχείριση έχει οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο την επιχείρηση. Η διοίκηση της εταιρείας και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να πουν την αλήθεια στο λαό για την κατάσταση της ΔΕΗ και να μην αποκρύπτουν τα δεδομένα. Να εξηγήσουν γιατί την οδήγησαν στην απαξίωση. Είναι απόλυτη προτεραιότητα οι πολίτες να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί στην ενεργειακή καρδιά της χώρας.
Τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και κοστολογημένο πρόγραμμα. Με σαφείς δεσμεύσεις, ιεράρχηση στόχων και χρονοδιαγράμματα ενεργειών. Χωρίς πολλές υποσχέσεις. Η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά. Με ενότητα, σχέδιο και σκληρή δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι ρεαλιστικό. Φτάνει να γνωρίζουμε την αλήθεια και να εντάξουμε όλοι τον εαυτό μας στη συλλογική προσπάθεια και τους κοινούς μας στόχους. Και πρώτα σε αυτόν της ισχυρής ανάπτυξης που θα έρθει με τη μείωση της φορολογίας και τη διευκόλυνση των επενδύσεων και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αυτό είναι το κλειδί για την αναγέννηση της οικονομίας και της πατρίδας μας συνολικά. Αυτό θα φέρει δουλειές για τους ανθρώπους που θέλουν αληθινές προοπτικές κι ευημερία.
NEWS