Οι κρίσιμες συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο

by Expertnews.gr


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα παρακάθισαν το βράδυ της Τρίτης,  σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street 10 ) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  θα λάβει μέρος αύριο Τετάρτη  στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

 

Αύριο στις 16.30 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον  Recep Tayyip Erdogan.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες το, στη συνάντηση θα θέσει στον Ερντογάν «όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας». «Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες» επισήμανε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

 

-Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.

 

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

 

-Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν  τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.  

 

-Στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.


NEWS