Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι κρίσιμες τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη χώρα μας

by Expertnews.gr

Τις προτεραιότητες της επιχειρηματικής κοινότητας για την περίοδο 2019-2014, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών στις 26 Μαΐου για την ανάδειξη Ελλήνων εκπροσώπων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου παρουσίασαν σήμερα από κοινού ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας και ο αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξη Τύπου.
«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι κρίσιμες τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη χώρα μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας. «Ο ΣΕΒ καλεί τους Έλληνες πολίτες να συνειδητοποιήσουν πόσο κρίσιμες είναι οι ευρωεκλογές για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, πόσο σπουδαίο λόγο έχουν να πάνε να ψηφίσουν και ότι θα πρέπει να επιλέξουν ανθρώπους ικανούς κατάλληλους να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας, γνώστες του αντικειμένου και σοβαρούς οπαδούς της ευρωπαϊκής ιδέας» ανέφερε ο κ. Φέσσας.
Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει η συζήτηση από εδώ και πέρα και μέχρι τις 26 Μαΐου να γίνει πάνω στη βάση των προκλήσεων και των ευκαιριών που προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα που είναι ο μόνος σοβαρός σχηματισμός εθνών που θα μπορούσε η χώρα μας να μετέχει και να δημιουργήσει αξία για τους πολίτες της και την οικονομία της. Οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και ο ΣΕΒ θεωρούν τις ευρωπαϊκές εκλογές πολύ σοβαρές και πρέπει όλος ο κόσμος να λάβει υπόψη του αυτό το μήνυμα».
Ο κ. Φέσσας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη που να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορέσει να σταθεί μόνη στο παγκόσμιο περιβάλλον, υπογραμμίζοντας ότι το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον θα βοηθήσει τις χώρες να σταθούν καλύτερα στον παγκόσμιο χάρτη, με ανταγωνιστικές οικονομίες και καλύτερες θέσεις εργασίας. «Τα οφέλη της Ελλάδας από τη συμμετοχή στην Ευρώπη είναι προφανή άρα δεν τίθεται θέμα να αμφισβητηθεί κατά πόσο η Ευρώπη ωφέλησε την Ελλάδα αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει μόνο μέσω της Ευρώπης μπορούν να απαντηθούν» συμπλήρωσε.
«Κορυφαία πολιτική και δημοκρατική στιγμή» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Μυτιληναίος τις ευρωεκλογές. Υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι λιγότερο σημαντικές από τις εθνικές εκλογές, ωστόσο τόνισε ότι «διανύουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και το διακύβευμα της πολιτικής συζήτησης όχι μόνο δεν αφορά τις ευρωεκλογές αλλά αναλώνεται στην πόλωση των εθνικών εκλογών οι οποίες δεν έχουν καν προκηρυχθεί. Η πολιτική συζήτηση, εκτός ελάχιστων μεμονωμένων υποψηφίων, δεν ακουμπά καν τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν στην θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν καταγράφονται οι εθνικές θέσεις για την Ευρώπη και δεν αναλύονται οι πολιτικές προτάσεις του κάθε κόμματος για τη στάση που θα έχουν τα κόμματα στην ευρωβουλή».
NEWS