Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ 2019

by Expertnews.gr

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ) της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης “ΗΝΙΟΧΟΣ 2019”, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος της ΗΔΕ ασκήσεως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεύσαντες Αξιωματικούς Ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική σειρά NATO Tactical Leadership Programme- TLP 2019 και στην 1η Μικτή Σειρά Σχολείου Όπλων Τακτικής- ΣΟT, αντίστοιχα.
Ο Υπουργός, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:
– Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας, χαρακτηριζόμενες από ευρύ φάσμα προκλήσεων ασφαλείας.
– Οι πολυμερείς αμυντικές συνεργασίας συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων ασφαλείας σε διεθνές επίπεδο.
-Η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας, διαδραματίζει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση διεθνών αμυντικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών.
-Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» παρέχει τη δυνατότητα διεθνούς ρεαλιστικής αεροπορικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο η επιτευχθείσα διάδραση και συνεργασία συμβάλλουν, πέραν του προφανούς επιχειρησιακού οφέλους στον αμυντικό τομέα, και στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.NEWS