Ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο, στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

by Expertnews.gr


Μετά το ταξίδι του στη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε στη Διάσκεψη του
ΟΗΕ για το Κλίμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε χθες το βράδυ στο Λονδίνο για τις διήμερες εργασίες της επετειακής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας. 

Στις 12.00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές, ενώ στις 19.15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στις 21.30, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο Πρωθυπουργός θέσει υπ’όψιν των κρατών-μελών της συμμαχίας τις τουρκικές ενέργειες, ζητώντας την καταδίκη τους. 

Η ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια θα είναι και το κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον που – όπως έγινε γνωστό χθες – έκλεισε για τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου είναι:

 

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.

 

-Στις 19.15 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Buckingham Palace.

 

-Στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.

NEWS