Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τουσκ

by Expertnews.gr

 

Ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ντόναλντ Τουσκ.

Το ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για την πρόσφατη παράνομη «συμφωνία» Λιβύης – Τουρκίας, καθώς και για όλες τις ενέργειες της Ελλάδας.

Ο κ. Τουσκ εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΕΛΚ στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή είναι παράνομη, προκλητική και δημιουργεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρόσθεσε ότι η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Δίκαιο της θάλασσας και τους κανόνες καλής γειτονίας απέναντι στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες.

Την ίδια ώρα, μήνυμα στην Άγκυρα πως το «μνημόνιο» με τη Λιβυή δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών και δεν παράγει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη αναμένεται να στείλουν οι 28 από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, η παράγραφος προστέθηκε έπειτα από συνεννόηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
NEWS