Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Success story της ΕΕ η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

by Expertnews.gr

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή, περιέγραψε το σχέδιό του για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.
Τόνισε μάλιστα ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα το «success story» της ευρωζώνης τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια. Οι τρεις πυλώνες για την αναπτυξιακή πολιτική
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση έχει σκοπό να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή πολιτική που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας είναι μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική με χαμηλότερους φόρους, ο δεύτερος πυλώνας είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ο τρίτος η αντιμετώπιση του προβλήματος των τραπεζών.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για μια επανεξέταση των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων στην ευρωζώνη και τόνισε πως μια μείωση του στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% δεν θα εκτροχιάσει δημοσιονομικά τη χώρα.
«Κάτι πραγματικά αλλάζει στην Ελλάδα. Εχουμε μια ισχυρή εντολή. Το επενδυτικό κλίμα κινείται σε σωστή κατεύθυνση, οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν και υπάρχει μια αίσθηση αισιοδοξίας στην Ελλάδα που μας επιτρέπει να προωθήσουμε την ατζέντα μας με επιθετικό τρόπο. Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο.
»Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους, να κάνουμε ευκολότερο σε διεθνείς και εγχώριες επιχειρήσεις να επενδύσουν , θέλουμε να δώσουμε λύση στο τραπεζικό μας πρόβλημα. Ο στόχος μου είναι πολύ απλός, θέλω να κάνω την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης τα επόμενα 3 με 4 χρόνια», είπε μεταξύ άλλων στην πρώτη του απάντηση ο κ. Μητσοτάκης.
«Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές και δανείζεται ξανά, προτιθέμεθα να αποπληρώσουμε τα δάνεια μας στο ΔΝΤ, το βάρος του χρέους μας γίνεται μικρότερο αλλά και το χρέος μας θα είναι πολύ πιο βιώσιμο εάν καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», πρόσθεσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ερώτηση, δε, για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα του προσφυγικού και προσέθεσε: «Εφόσον η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα είμαστε θετικοί στην ενταξιακή της προοπτική».

NEWS