Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κίνα

by Expertnews.gr

Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί απόψε για τετραήμερη επίσκεψη στην Κίνα.
Πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη που εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Πρωθυπουργού, να επανασυστήσει την
 Ελλάδα στον κόσμο, ως χώρα αυτοπεποίθησης και προοπτικής. Άμεσοι στόχοι  του Πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών, η ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει  στους συνομιλητές του τον μεγάλο αριθμό δυναμικών κλάδων, που διαθέτει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Ιδίως, μάλιστα, στον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών. Στα logistics και τις εμπορικές μεταφορές, όπου έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο κινεζικό ενδιαφέρον, μέσω της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Και βέβαια στον  τουρισμό και την αγορά ακινήτων. Ήδη εκατοντάδες Κινέζοι πολίτες έχουν αξιοποιήσει το πρόγραμμα Golden Visa. Σημειώνεται ότι, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, Κινέζοι πολίτες είχαν πάρει το 65% των αδειών διαμονής που έχουν δοθεί έναντι ελάχιστης επένδυσης 250.000 ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός -όπως σε όλες τις επαφές του με ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας- επισημαίνει ότι η  Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας. Ανακτά την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών. Βελτιώνει -με τη μείωση των φόρων και την προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων- το επενδυτικό περιβάλλον. Προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, χάρη στο υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό της, την εξαιρετική γεωστρατηγική θέση της, τις ανεπτυγμένες υποδομές που προσφέρει, τον μεγάλο ορυκτό πλούτο και την ξεχωριστή, μεσογειακή ομορφιά της.

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 60 ελληνικών επιχειρήσεων από δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η Ενέργεια, ο Τουρισμός, η Ναυτιλία και η Αγροδιατροφή. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών, με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει, στις 4 Νοεμβρίου, Business Forum ,με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, όπου θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής Κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί  και με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,Σι Τζινπίνγκ, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες στο CIIE 2019.

NEWS