Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

by Expertnews.gr

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,   συμμετέχει  σήμερα Τετάρτη  στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

 

Σήμερα στις 16.30 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον  Recep Tayyip Erdogan.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του, στη συνάντηση θα θέσει στον Ερντογάν «όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας». «Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες» επισήμανε.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνουν ότι η σημερινή συνάντηση ζητήθηκε από την Άγκυρα και διαψεύδουν ότι υπήρξαν εισηγήσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην την αποδεχθεί, λόγω του κλίματος που επικρατεί και τις τελευταίες κινήσεις εντυπωσιασμού (αποχώρηση υφυπουργού Οικονόμου από την εκδήλωση με ομιλητή τον Ερντογάν) από την πλευρά της Άγκυρας.

Επιπλέον, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Ερντογάν ζήτησε η συνάντηση να γίνει τετ α τετ, αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε και έτσι η συνάντηση θα γίνει με την παρουσία των δύο αντιπροσωπειών. Από ελληνικής πλευράς θα πλαισιώσουν τον κ. Μητσοτάκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

 

-Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.

 

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

 

-Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν  τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.  

 

-Στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.
NEWS