Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,στη Σαγκάη, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου

by Expertnews.gr

.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί  στην Διεθνή Έκθεση της Κίνας (China International Import Expo – CIIE), μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις παγκοσμίως, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Σαγκάης, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία, όπου θα έχει έχει την ευκαιρία να αναφερθει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, προβάλλοντας την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της αξιοπιστίας σε όλο τον κόσμο.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφοριες,  τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδέουν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης.

Στο περιθώριο της έκθεσης της Σανγκάης έχουν προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, έχει στόχο να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τις διμερείς σχέσεις, να φέρει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα μας και να προωθήσει την ελληνική εξωστρέφεια, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Open» με τη Φαίη Μαυραγάννη, ο κ. Φραγκογιάννης μίλησε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ετήσια έκθεση εισαγωγικών προϊόντων της Σαγκάη, στην οποία ο ίδιος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και την επιχειρηματική αποστολή, τονίζοντας πως είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο. Όπως έκανε γνωστό, στην έκθεση της Σαγκάης, στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα, θα συμμετάσχουν 65 ελληνικές επιχειρήσεις από διάφορους τομείς, όπως τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Ειδικότερα, ανέφερε πως έχουν οργανωθεί από το Enterprise Greece περισσότερες από 200 κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών (Β2Β), καθώς και επιχειρηματικές συναντήσεις με κρατικούς φορείς. Σημείωσε περαιτέρω πως το ελληνικό περίπτερο «είναι σχεδιασμένο να δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πάρουν ένα δείγμα από τουρισμό, γαστρονομία, πολιτισμό».

Επισήμανε ακόμα πως ο πρωθυπουργός θα συναντήσει στη Σαγκάη τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος στις 10-11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Φραγκογιάννης ανέδειξε τη σημασία των επενδύσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «στους επόμενους 2-3 μήνες θα υπάρξουν πολύ σημαντικές επενδύσεις που θα ανακοινωθούν και θα γίνουν στη χώρα μας». Ερωτηθείς για τους κλάδους που υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ανέφερε ενδεικτικά τους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, του εφοδιασμού (logistics), της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Σημείωσε πως οι επενδύσεις στη χώρα μας έρχονται από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, από τις ΗΠΑ, και την Κίνα και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.-


NEWS