Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα

by Expertnews.gr

Υπό την προεδρία του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει άυριο Σάββατο 4 Μαΐου 2019, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στις 10:30 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος
Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Κυριακη 5 Μαΐου 2019 στην Καβάλα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , θα μιλήσει την Κυριακή στις 18:30, στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένετα ιστην Πολιτική Επιτροπή να επαναλάβει ότι στόχος της παράταξης είναι μια μεγάλη και καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, η οποία θ’ αποτελέσει πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές και θα απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση Τσίπρα και την παραμονή της στην εξουσία, έστω και γι’ αυτούς τους λίγους μήνες που της απομένουν με βάση τη συνταγματική προθεσμία για την τετραετία. Παράλληλα, θα επιμένει ότι στόχος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η καθολική επικράτηση των υποψηφίων που υποστηρίζει στις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους.
Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε σαφές πολιτικό στίγμα στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου και γι’ αυτό θα σκιαγραφήσει τη στάση της ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα δοθεί διπλή μάχη στη Βουλή: για την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη – την οποία θα μετατρέψει ο Αλέξης Τσίπρας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του – και την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ για τη διατήρηση του αφορολόγητου.

Ειδικά για το τελευταίο, είναι γνωστό πως η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών αποτελεί βασικό σημείο στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ αποδομεί την κριτική που δέχεται και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης για νεοφιλελεύθερες επιλογές που προσομοιάζουν σ’ αυτές του ΔΝΤ. Επίσης, θ’ αναφερθεί στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα ως κεντρική επιλογή της κυβέρνησής του κι η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή του κ. Τσίπρα, ιδιαίτερα με φόντο τις παροχές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και οι οποίες έχουν αφενός επιδοματικό χαρακτήρα (σε αντίθεση με τα μόνιμα μέτρα που θέλει η ΝΔ), αφετέρου δε προέρχονται ακριβώς από αυτό το υπερπλεόνασμα.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, ν’ απαντήσει για μία ακόμη φορά στον κ. Τσίπρα ότι το debate που ζητά θα γίνει στη Βουλή, κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ θ’ αναφερθεί και στις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, αναδεικνύοντας τις ευθύνες και τους άστοχους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναβεβαιώσει τη στήριξή του προς τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

NEWS