Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στον Αnt 1: Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού

by Expertnews.gr

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Το αποτέλεσμα  των εκλογών είναι ένα πρώτο βήμα. Θέλω να πείσουμε και αυτούς που δεν μας ψήφισαν να μας δώσουν μία ευκαιρία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών και η διαφορά των 9 μονάδων είναι «ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί αλλά δεν με αιφνιδίασε», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου επιβεβαιώθηκε η πλήρης επικράτηση του κόμματος σε περιφέρειες και δήμους.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «καταφέραμε να είναι σταδιακή και αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Θα ήθελα να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να με εμπιστευτούν και όσοι δεν το έκαναν, γι αυτό θα μιλήσω ουσιαστικά και προγραμματικά. Για να με ακολουθήσουν οι πιο καχύποπτοι συμπολίτες μας».

Ερωτηθείς για το αν η ψήφος είναι θετική για την ΝΔ ή απλά μια αντι- ΣΥΡΙΖΑ κίνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι συνέβησαν και τα δύο. «Η καταδίκη της κυβέρνησης δεν είναι όμως κάτι νομοτελειακό. Η καταδίκη ενός κόμματος δεν σημαίνει απόλυτα την άνοδο ενός άλλου. Εξερχόμαστε από την κρίση ενισχυμένο και ανανεωμένο. Επαναφέραμε τη συζήτηση στην ουσία της πολιτικής», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση «το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών επιβεβαιώνει τις επιλογές μας».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ είναι η πρώτη δύναμη στους νέους και τους δημόσιους υπαλλήλους, «αλλά όχι στους ανέργους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε».
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχω σεβασμό στον κ. Βενιζέλο και στην κ. Γεννηματά και δεν θέλω να σχολιάσω». Οσο για τα σενάρια συνεργασίας του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ ή ακόμα και ένταξή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά και για τις δύο περιπτώσεις.
Ακόμη τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης του κ. Κυρ. Βελόπουλου, καθώς ο κ. Βελόπουλος έχει χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν τη συνεργασία με τη ΝΔ.
Παράλληλα, επεσήμανε όμως ότι είναι «πολύ θετικό γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα συμπίεσε τις νεοναζιστικές απόψεις» στις ευρωεκλογες. «Είναι κατάκτηση για τη Δημοκρατία η Ελληνική Λύση και η Χρυσή Αυγή να συμπιεστούν περαιτέρω», δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.
«Παραμένει στόχος μας η επανίδρυση του κράτους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και έδωσε έμφαση στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

 

Ερωτηθείς για τις «συνεργασίες» της επόμενης ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός», ενώ επεσήμανε ότι θα στοχεύει σε συγκλίσεις με τα κόμματα για κρίσιμα νομοσχέδια. «Και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξω ευρύτερες συγκλίσεις», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – όπως είναι σήμερα. «Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές», κατέληξε.
NEWS