Ο Πέδρο Σάντσεθ συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν

by Expertnews.gr

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ συναντήθηκε χθες Δευτέρα στο Παρίσι με τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον οποίο συζήτησαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του πρώτου. Οι δύο ηγέτες δείπνησαν στο Ελιζέ και συζήτησαν για την ανανέωση των ηγεσιών κορυφαίων θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασαν από κοινού την αποδοκιμασία τους για την άκρα δεξιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισπανού πρωθυπουργού.
Ακόμη «ανέλυσαν την ανανέωση [σ.σ. των επικεφαλής] των θεσμών και συμφώνησαν ότι οι νέοι διορισμοί πρέπει να αντανακλούν τη νέα πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», προστίθεται. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε τις ευρωεκλογές στην Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον Ολλανδό Σοσιαλιστή Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
“Η οικογένεια των Σοσιαλδημοκρατών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη με τον καλύτερο υποψήφιο, τον (Φρανς) Τίμερμανς. Ελπίζω ότι αυτό θα ανοίξει τον δρόμο. Έχει τις ικανότητες και την εμπειρία”, είπε ο Σάντσεθ προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο εργασίας των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.NEWS