Ο Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί στην Κύπρο, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

by Expertnews.gr

Την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Δένδιας, θα βρεθεί στην Κύπρο όπου και θα συναντηθεί με το Νίκο Χριστοδουλίδη, εν όψει της Συνόδου της 10ης Δεκεμβρίου.

Η Αθήνα διαμηνύει ότι όσο οι προκλήσεις παραμένουν σε υψηλούς τόνους και το Oruc Reis συνεχίζει να παρανομεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει με την Άγκυρα.

«Κάποια στιγμή και η υποκρισία έχει τα όριά της. Διαπίστωσαν όλοι οι εταίροι ότι ήταν καθαρά προσχηματική η αποκλιμάκωση. Χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια, αυτή ήταν προσχηματική και υποκριτική στάση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια ώρα, σαφείς είναι οι αιχμές του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την Γερμανία που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τους κινδύνους της πώλησης οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία.

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την απροθυμία της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια δύναμη της οικονομίας της, για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα σε χώρες που πρέπει να υπακούσουν στο διεθνές δίκαιο… Είμαι βέβαιος ότι η Γερμανία κατανοεί επίσης την τεράστια αντίφαση της παροχής επιθετικών όπλων σε μια χώρα που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα δύο χωρών της ΕΕ» τόνισε ο κ. Νίκος Δένδιας.NEWS