Ο Μπόρις Τζόνσον, Δεν θα παραιτηθεί για να αποφύγει την καθυστέρηση του Brexit

by Expertnews.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν θα παραιτηθεί για να αποφύγει την καθυστέρηση του Brexit, πέραν του τέλους Οκτωβρίου.

Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι θα βγάλει την Βρετανία από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit, παρά την ψήφιση ενός νόμου από το κοινοβούλιο, που απαιτεί από τον ίδιο, να ζητήσει την παράταση της χρονικής προθεσμίας για το Brexit, στην περίπτωση που τα μέλη του κοινοβουλίου δεν εγκρίνουν μια συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερο «να βρεθεί νεκρός σε ένα χαντάκι», παρά να ζητήσει μία παράταση.

Στην διάρκεια μιας συνέντευξης του στο BBC, για το αν θα παραιτηθεί, ώστε να μην χρειαστεί να ζητήσει μία παράταση, ο Τζόνσον απάντησε: «Όχι, έχω αναλάβει να ηγηθώ του κόμματος και της χώρας μου σε μία δύσκολη περίοδο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μου να το πράξω».

Την ίδια ώρα το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο κίνδυνος αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία έχει αποτραπεί, πριν εξετάσει κάθε σχέδιο ανατροπής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα η Άνγκελα Ρέινερ, εκπρόσωπος των Εργατικών για ζητήματα εκπαίδευσης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε στην διάρκεια μιας συνέντευξης της στην τηλεόραση του BBC για το αν οι Εργατικοί σχεδιάζουν να καταθέσουν μία πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον, η Ρέινερ απάντησε: «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε βγάλει την μη συμφωνία από το τραπέζι, πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο».NEWS