Ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit, αν η Ε.Ε. δεν δεχθεί καλύτερους όρους εξόδου για τη χώρα του

by Expertnews.gr

Η επιλογή του διαδόχου της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν θα επηρεάσει τη Συμφωνία Αποχώρηση, στην οποία έχει ήδη καταλήξει το Λονδίνο με την Ε.Ε., δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα απέχουμε από τη διατύπωση οποιασδήποτε θέσης που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς απαντώντας σε ερώτηση για την απειλή του επικρατέστερου υποψηφίου για τη διαδοχή της Μέι, του Μπόρις Τζόνσον, να μην πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit.
«Η εκλογή ενός νέου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει τις παραμέτρους αυτού που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στη συνθήκη αποχώρησης στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της Μέι με την Ε.Ε. τον περασμένο Νοέμβριο.
«Αυτό που είναι στο τραπέζι αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων με επιτυχία από την Επιτροπή και εγκρίθηκε από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.», τόνισε.

Το ίδιο ακριβώς διεμήνυσε χθες και η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλάν, επιβεβαιώνοντας ότι οι 27 δεν είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν εκ νέου τη συμφωνία, καθώς και ότι χωρίς μια «νέα πολιτική γραμμή» στο Λονδίνο ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα, η χώρα θα αποχωρήσει από την Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, όπως έχει οριστεί.
Ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit, αν η Ε.Ε. δεν δεχθεί καλύτερους όρους εξόδου για τη χώρα του.
Επ’ αυτού, η Γαλλίδα υπουργός δήλωσε στην «Guardian» ότι η Γαλλία θεωρεί τον οικονομικό διακανονισμό των 39 δισ. ευρώ που η Βρετανία συμφώνησε να καταβάλει στην Ε.Ε. ως μέρος της συμφωνίας εξόδου ζήτημα διεθνούς δικαίου

NEWS