Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον Στιβ Γουίτκοφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην στην Ιερουσαλήμ ότι το το Ιράν «δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο»

by Expertnews.gr

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην στην Ιερουσαλήμ ότι το το Ιράν «δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο».

«Πριν από το ταξίδι του απεσταλμένου Γουίτκοφ για να συναντηθεί με έναν Ιρανό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τη θέση του ότι το Ιράν έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι οι υποσχέσεις του δεν μπορούν να είναι αξιόπιστες», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενόψει της συνάντησης αντιπροσωπειών της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης εντός των επομένων ωρών.

Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα εμπλακεί στη διοίκηση της Γάζας

Για το παλαιστινιακό ζήτημα ο ισραηλινός πρωθυπουργός διαμήνυσε στον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα συμμετάσχει στη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα εμπλακεί στη διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας με κανέναν τρόπο», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου σε ανακοίνωση μετά το τέλος της συνάντησης με τον Στίβ Γουίτκοφ.

Σύμφωνα με το σχέδιο εκεχειρίας στη Γάζα του προέδρου Τραμπ, ο μεταπολεμικός ρόλος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα παρέμεινε ασαφής.

Η τεχνοκρατική Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας (NCAG) συστάθηκε για να χειρίζεται τις καθημερινές υποθέσεις μέχρι η Παλαιστινιακή Αρχή να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

NEWS