Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός, με κοινωνική ευαισθησία

by Expertnews.gr

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά ιδεολογία, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία με οποιοδήποτε μέσον» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθήνας Δημήτρης Τσιόδρας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι έχει «τριτοκοσμική λογική» και ότι «χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές πρακτικές».
«Είναι ένα υβρίδιο Τσάβες και Μαυρογιαλούρου» αναφέρει ο κ. Τσιόδρας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ απορρίπτει τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «δεξιάς στροφή της Ν.Δ.». «Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για δεξιά στροφή, όταν κυβέρνησε αγκαλιά με την ακροδεξιά επί τέσσερα χρόνια είναι λίγο αστείο» σχολιάζει.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. υποστηρίζει ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός, με κοινωνική ευαισθησία» και προσθέτει πως «αυτό φαίνεται, πέραν των ανοιγμάτων σε στελέχη που έχει κάνει και των πολιτικών θέσεων του, κι από το γεγονός ότι αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων του κεντρώου χώρου στράφηκε προς τη ΝΔ».

Σε ερώτηση για τους δυνητικούς συμμάχους της Ν.Δ. σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «είναι σαφές επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα Βελόπουλου και το ΚΚΕ». Καλεί παράλληλα τη Φώφη Γεννηματά να απαντήσει αν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. ή η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές.

Για το εάν η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ευνοεί την Ν.Δ., ο κ. Τσιόδρας δηλώνει ότι «σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων του Κέντρου έχει επιλέξει ήδη τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη». «Η απουσία του Ευ. Βενιζέλου, ενός κεντρώου πολιτικού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ κοιτάζουν προς μια πιθανή μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση ενός ψευδεπίγραφου “προοδευτικού μετώπου”, είναι πιθανόν να ενισχύσει αυτή την τάση» εκτιμά.NEWS