Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να στηρίξει τον κ. Πολάκη και την αήθη συμπεριφορά του

by Expertnews.gr

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να στηρίξει τον κ. Πολάκη και την αήθη συμπεριφορά του. Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες!» τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο κ. Αυγενάκης, είπε ότι η πρόταση μομφής αφορά στο ήθος και το ύφος της εξουσίας που αποπνέει ο κ. Πολάκης, αφορά στη συμπεριφορά του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι την απεγνωσμένη του προσπάθεια να ξεφύγει από τη συζήτηση για το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα», την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. “Επί της ουσίας, παρέχετε στήριξη στον κ. Πολάκη και την αήθη συμπεριφορά του. Στην πραγματικότητα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές” κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και προσέθεσε ότι έγινε εμφανές, πως όλα ενώνονται σε μια ευθεία γραμμή Τσίπρα – Πολάκη “γι αυτό και δεν τόλμησε να γίνει συζήτηση στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, γι αυτό και εκβιάζει τους βουλευτές σας με την κομματική πειθαρχία”.
Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της ΝΔ, τους έθεσε το ερώτημα αν θα έκαναν ανάλογη επίθεση με αυτή που έκανε ο κ. Πολάκης στον κ. Κυμπουρόπουλο και τους κάλεσε να πάρουν θέση. “Σας καλώ εδώ, στο Κοινοβούλιο, να πάρετε θέση. Και να πείτε: Ναι, θα έκανα ανάλογη επίθεση, ναι δεν καταδικάζω την αήθη συμπεριφορά Πολάκη και ψηφίζω ΝΑΙ. Ή να πείτε: Όχι, δεν θα έκανα ανάλογη επίθεση, όχι δεν με εκφράζει η παρακμή Πολάκη, καταδικάζω την αήθη συμπεριφορά Πολάκη και ψηφίζω ΟΧΙ” είπε.
NEWS