Νότης Μηταράκης : Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα βασιστεί πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ

by Expertnews.gr

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα βασιστεί πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας πως με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Κατρούγκαλου «κατέρρευσε ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ που τιμωρούσε την Ελλάδα».

«Τιμωρούσε τον ελεύθερο επαγγελματία που “τολμούσε” να έχει εισοδήματα πάνω από το βασικό μισθό, τιμωρούσε τον επαγγελματία και το μισθωτό που “τόλμησε” στη ζωή του να δουλέψει πάνω από 40 χρόνια. Αυτή η έλλειψη αναλογικότητας, αυτό το χτύπημα στην παραγωγική Ελλάδα ήταν η βασική κριτική μας στο νόμο Κατρούγκαλου από την πρώτη μέρα. Έναν νόμο τον οποίο καταψηφίσαμε, όπως και τις 27 τροποποιήσεις του …» είπε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα βασιστεί «πάνω στο δίκαιο σύστημα ασφάλισης τριών πυλώνων το οποίο επεξεργαζόμαστε και είχαμε αναγγείλει προεκλογικά: Ένα σύστημα αναλογικότερο, δικαιότερο και βιώσιμο». Όπως διευκρίνισε, «είναι δεδομένο πως στις περιπτώσεις που η δικαστική εξουσία επιβάλλει την επιστροφή αναδρομικών, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή, αποπληρώνοντάς τα στους συνταξιούχους που τα δικαιούνται». «Είναι ιδεολογική επιλογή μας να έχουμε ένα αναλογικότερο και δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα και οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι στην κατεύθυνση που στηρίζαμε εξαρχής» πρόσθεσε.NEWS