‘’Νησίδες Ποιότητας 2019′ Απονεμήθηκαν τα βραβεία

by Expertnews.gr

Απονεμήθηκαν τα βραβεία ‘’Νησίδες Ποιότητας 2019” παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή και διοργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία. Τα βραβεία κατέκτησαν το Σωματείο Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας, η οργάνωση ‘’ ΝΟΣΗΛΕΙΑ”, η ομάδα ‘’ΕΜΦΑΣΙΣ” , το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ΕΣΤΙΑ, η οργάνωση ‘’ ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” , το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων- Φάρος του Κόσμου, η ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ για το πρόγραμμα ‘’ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ΔΡΩ” και η οργάνωση ‘’ ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ”. Στην επιτροπή που αξιολόγησε τις οργανώσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία, Ιωάννης- Αλέξιος Ζέπος, ο αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία και Καθηγητής, Βασίλης Ράπανος, ο ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, η πρόεδρος της ΜΚΟ Wise Greece, Μελίνα Ταπραντζή, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ. Χρήστος Χαρπαντίδης.

Το Σωματείο Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας ήταν μία πρωτοβουλία ενεργών πολιτών ώστε να διασφαλίσουν την προστασία ζωής των πολιτών αλλά και τις περιουσίες τους από φυσικούς και τεχνητούς κινδύνους. Σήμερα αριθμεί 27 εκπαιδευμένα μέλη . «Συχνά αποκομμένοι από την περιφερειακή και κεντρική διοίκηση, στις αρχές του 2000 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία υποδομή και οργάνωση αρωγής σε έκτακτες καταστάσεις ως ενεργοί πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας, Γιώργος Γιαννούλης.

Ο οργανισμός «Νοσηλεία» δραστηριοποιείται από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών καλύπτοντας τις ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και ανακουφιστική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη αποσκοπώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Επιπλέον παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους με κινητικά και κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. «Μας δίνει δύναμη αυτό το βραβείο να συνεχίσουμε το μέλλον. Εξυπηρετούμε περίπου 2000 ασθενείς το έτος. Ωστόσο 135.000 άνθρωποι το χρόνο χρειάζονται ανακουφιστική φροντίδα και νοσηλεία , σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη που έγινε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το υπουργείο Υγείας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε, να αναπτυχθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του οργανισμού, Γιάννης Κωνσταντινίδης.

NEWS