Νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προβλέπει ο Economist

by Expertnews.gr

Ηττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και δημοτικές εκλογές, που  διεξαχθούν στα τέλη Μαϊου και Νίκη της ΝΔ προβλέπει ο «Economist
Το περιοδικό σχολιάζει ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο καθώς η δημοτικότητα και η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον σε χαμηλά επίπεδα . Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επόμενες εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία.   .Αναφορικά με τα ποσοστά που ενδέχεται να συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα, ο «Economist» εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 29-31% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19-22%.
«Αναμέναμε ότι η κυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι εκλογές του Μαϊου είναι οι πρώτες που διεξάγονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015 και γι’ αυτό θεωρούνται «βαρόμετρο» για τις επόμενες εθνικές εκλογές.


NEWS