ΝΔ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ

by Expertnews.gr
Νέες αναλυτικές οδηγίες για τον επαγγελματικό λογαριασμό-1

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, οδηγώντας στο περιθώριο και την απόγνωση ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Επισημαίνοντας ότι η χώρα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή και η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, παραθέτει στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2018, σύμφωνα με τα οποία:
-Έγιναν κατασχέσεις σε 816.721 τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς το δημόσιο.
- 1.168.438 φορολογούμενοι υπέστησαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έναντι 1.050.077 το 2017.
-Διπλασιάστηκαν οι εγγραφές υποθηκών σε ακίνητα πολιτών που έχουν χρέη προς την εφορία.
-Ο αριθμός των πολιτών που έχουν οφειλές στην εφορία παραμένει σταθερά πάνω από τα 4 εκατομμύρια.
-Το σύνολο των οφειλών των πολιτών προς την Εφορία ξεπερνά τα 104 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόνο ένα ποσό της τάξης των 3,69 δισ. ευρώ βρίσκεται σε ρύθμιση.
 Η δήλωσή του κ. Βεσυρόπουλου καταλήγει ως εξής : Οι Έλληνες πολίτες εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα, τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν πολύ ακριβά. Η χώρα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή. Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Ανάπτυξη που θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν οικονομικά και να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον .NEWS