Nα ξαναφτιαχτεί η μεσαία τάξη της χώρας και να αρχίσει η ανάταξη της οικονομίας

by Expertnews.gr

Ως τις πιο κρίσιμες και καθοριστικές χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ο Βασίλης Κικίλιας, θέτοντας τα διακυβεύματα. Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ ανέφερε πως πρέπει να μειωθεί -πάση θυσία- η φορολογία, να ξαναφτιαχτεί η μεσαία τάξη της χώρας και να αρχίσει η ανάταξη της οικονομίας και να έρθουν επενδύσεις που θα μεγαλώσουν το ΑΕΠ και θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι προτεραιότητα θα είναι η επαναφορά της ασφάλειας και της τάξης στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας, ενώ έκανε λόγο και για έναν σύγχρονο πατριωτισμό, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ηγεσία που θα σέβεται το εθνικό συμφέρον και την ταυτότητα του λαού της.

Μιλώντας για χαώδη διαφορά στη δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε πως από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: «Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, που αποφυλάκισε περισσότερους από 2.500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων». «Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα, δεν έχει αριστερό, κεντρώο ή δεξιό πρόσημο», πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας το δημογραφικό ως ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα που υπονομεύει το μέλλον του έθνους και της χώρας, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως η ΝΔ έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Εστιάζοντας, κυρίως, στις γυναίκες είπε πως η ΝΔ δεσμεύεται σε μέτρα αποκατάστασης, ώστε οι γυναίκες να απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή και τη μητρότητά τους. «Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες τον χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων», υπογράμμισε.

Για το παραεμπόριο ανέφερε πως είναι η μεγάλη πληγή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Αθήνα και υποστήριξε ότι η πάταξή του είναι πρώτη προτεραιότητα με εντατικοποίηση των ελέγχων και περισσότερη αστυνόμευση.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, δήλωσε πως πρώτιστο μέλημα είναι η θωράκιση των συνόρων μας και ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών με παράλληλη μέριμνα για την ταχύτατη αποκατάσταση του ανθρωπισμού στους χώρους διαμονής των προσφύγων.

 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δήλωσε τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια του. «Ένα νέο παιδί από τα Σεπόλια έχει φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, αγωνιστής της ζωής, όπως και ο πατέρας, η μητέρα του και τα αδέρφια του. Αποτελεί παράδειγμα για όλα τα παιδιά σε όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει οροφή στο όνειρο και στις φιλοδοξίες ενός νέου που θέλει να προσπαθήσει, που βάζει πολλή σκληρή δουλειά δίπλα στο ταλέντο του.

Είμαι πολύ υπερήφανος που ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με προσωπικές του ενέργειες, όπως και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, μπόρεσε να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτός να ταξιδέψει στην Αμερική και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Είμαι, επίσης, και πολύ συγκινημένος γιατί ως πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων είχα φτιάξει το τερέν στο γηπεδάκι μπάσκετ του Τρίτωνα, εκεί που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε τα πρώτα του “μπασίματα”, ώστε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές», σημείωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

NEWS