Να συμπαρασταθεί εμπράκτως το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα

by Expertnews.gr


Ως «απολύτως αυθαίρετες» και «εξαιρετικά επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «είναι αντίθετες προς κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου».

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο ΠτΔ επισήμανε πως η αποστολή του ΝΑΤΟ για διασφάλιση της ειρήνης και εμπέδωση της διεθνούς σταθερότητας «προσλαμβάνει σήμερα ιδιαίτερες διαστάσεις, ύστερα μάλιστα από τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή»

Ο κ. Παυλόπουλος έθεσε υπόψιν του κ. Στόλενμπεργκ το ζήτημα του προσφυγικού, καλώντας το ΝΑΤΟ «να συμπαρασταθεί εμπράκτως στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από το ΝΑΤΟ «να υπερασπισθεί εμπράκτως την Ελλάδα έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να προσβάλει τα Σύνορά της, την Επικράτειά της και την Κυριαρχία της, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για σύνορα και επικράτεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο.  Και όταν λέω έναντι οιουδήποτε το εννοώ στο ακέραιο, δοθέντος ότι αφορά ακόμη και μέλη του ΝΑΤΟ» ανέφερε με νόημα ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μίλησε με θερμά λόγια την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για « έναν ισχυρό σύμμαχο, τον οποίο εκτιμούμε όλοι», προσβλέποντας στη συνέχιση της συνεργασίας.

«Όλοι μαζί ορθώνουμε το ανάστημά μας, παραμένουμε ενωμένοι, παρά τις διαφορές που ενδεχομένως έχουμε, είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπισθούμε ο ένας τον άλλο.  Και εγώ προσωπικά, όπως και όλα τα μέλη, πρεσβεύουμε και συμμεριζόμαστε τις ίδιες αρχές, δηλαδή υπερασπιζόμαστε την αξία της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, των Θεμελιωδών Ελευθεριών» υπογράμμισε ο κ. Στόλτενμπεργκ
NEWS