Ν.Δ : Θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για την πατρίδα μας, αν η πρόταση νόμου ψηφιστεί κι από τους 300 της Βουλής

by Expertnews.gr

«Καλοδεχούμενη η πιρουέτα. Θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για την πατρίδα μας αν η πρόταση νόμου ψηφιστεί κι από τους 300 της Βουλής. Μένουμε σε αυτό. Τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι πολίτες και τα κρίνουν» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ απαντώντας στην θέση που διατύπωσε η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων.

Η ΝΔ σημειώνει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι η άρνησή του να δεχθεί την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού τον οδηγεί σε πολιτική απομόνωση, κάνει τη συνήθη στροφή 180 μοιρών και δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε ένα μείζον θέμα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να ψεύδεται. Λέει ότι είναι το πρώτο κόμμα που έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν επί 4 χρόνια όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά αγνόησε προκλητικά και τις τέσσερις προτάσεις που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, τελευταία εκ των οποίων τον Φεβρουάριο του 2019. Ας είναι».

Με ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία», κάνοντας ένα βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης στο δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του Εξωτερικού.

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δύο διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η πρώτη είναι της ΝΔ και  του ΚΙΝΑΛ, την οποία και απορρίπτει, και η δεύτερη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜέΡΑ25 και του ΚΚΕ, με την οποία προτείνεται η ρύθμιση του πλαισίου για την ψήφο των αποδήμων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το πρώτο και μέχρι στιγμής το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει πλήρη, αναλυτική πρόταση νόμου και σχετική πρόταση στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης έτσι ώστε να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού» αναφέρει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

 
NEWS