Μύθοι της κυβέρνησης τα περί προόδου και προστασίας των αδύναμων

by Expertnews.gr
NIKOS-DENDIAS

“Είμαστε το ιστορικά λαϊκό κόμμα που στηρίζει τους αδύναμους. Το κόμμα του μεσαίου χώρου, όχι των άκρων. Το κόμμα των κοινωνικών πλειοψηφιών. Είμαστε πατριώτες και όχι εθνικιστές, εκφράζουμε τις ελπίδες των Ελλήνων ανεξάρτητα από κομματική προέλευση”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας την απέχθειά του, για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο κ. Δένδιας, χαρακτήρισε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, “παραφυάδα του νεοναζισμού, των απογόνων των συνεργατών των Ναζί, που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους, που έστειλαν χιλιάδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι άφησαν ακόμη περισσότερους να χαθούν από τον λιμό”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η χώρα βιώνει το τέλος μιας καταστροφικής θητείας, της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σας σε όλους τους τομείς.

“Το μόνον, ίσως, θετικό είναι ότι έτσι γελοιοποιήθηκε το σκιάχτρο του λαϊκισμού, είμαστε ήδη η πρώτη μετα-λαϊκιστική κοινωνία της Ευρώπης” είπε και μίλησε για μύθους της συγκυβέρνησης, όταν “υποστηρίζει ότι τάχα εκφράζει την πρόοδο, σέβεται τους θεσμούς, προστατεύει τους αδύναμους και έχει το ηθικό πλεονέκτημα”.

“Στην οικοδόμηση αυτών των μύθων” εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας, διερωτήθηκε:

  • “Η διχαστική ρητορική, η υπερ-φορολόγηση, ο διορισμός φίλων, συντρόφων, συγγενών στο Δημόσιο, η άρνηση σύνδεσης πανεπιστημίων με την αγορά, η αφομοίωση του παλαιού ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση με την υπερδεξιά, είναι όλα αυτά στοιχεία προόδου”;
  • “Οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στις ανεξάρτητες αρχές, οι εκατοντάδες ρουσφετολογικές τροπολογίες, η νομιμοποίηση δαπανών πέραν του δημοσίου λογιστικού είναι έκφραση θεσμικής λειτουργίας;”
  • “Η αύξηση των εμμέσων φόρων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η περικοπή συντάξεων χηρείας, ποιους βλάπτουν όλα αυτά, τους φτωχούς ή τους πλούσιους;”
  • “Η διασπάθιση δημοσίου χρήματος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, η μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ για να πωληθούν άρον-άρον, οι τροπολογίες που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα, οι πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες υπουργών μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο για χρηματισμό, η απόπειρα παραχώρησης του αεροδρομίου στο 1/3 του τιμήματος, η υπόθεση της ΔΕΠΑ και των περιέργων θαμώνων του Μεγάρου Μαξίμου, όλα αυτά είναι στοιχεία ηθικής;”

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός, αποτυπώνει την κυβερνητική ταυτότητα, επισημαίνοντας πως το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, μεταξύ των άλλων αναπαράγει το αδιέξοδο μοντέλο του επιδοματικού, μικροκομματικού κρατισμού, αποθαρρύνει – με τη συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση – όσους θέλουν να εργασθούν και να δημιουργήσουν, τιμωρεί σκληρά όποιον δεν φοροδιαφεύγει, εθίζει την κοινωνία στη λογική των επιδομάτων, ευτελίζει και υποβιβάζει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και αγνοεί τη σύγχρονη οικονομία του 21ου αιώνα, την καινοτομία, τις θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας.

“Το σχέδιο αυτό, εγκλωβίζει τον δημόσιο τομέα και τους κρατικούς λειτουργούς σε μηχανιστικά πρότυπα λειτουργίας και αντιμετωπίζει τους δημοσίους υπαλλήλους σαν γρανάζια μιας μηχανής περιορισμένης απόδοσης, παραβλέποντας ότι έχουν δυνατότητες να προσφέρουν περισσότερα και να αμειφθούν καλύτερα γι’ αυτό. Αρνείται το κεϋνσιανό μοντέλο, “κάτι που καταδεικνύεται και από το αναιμικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”, προσέθεσε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή: http://www.amna.gr
NEWS