ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

by Expertnews.gr

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Σπάρτη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις 26 Μαΐου, ασχέτως προθέσεων του κ. Τσίπρα για τις εθνικές εκλογές, «θα έχουμε ευρωεκλογές κι αυτοδιοικητικές εκλογές».
«Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός να μιλήσει με τη δική του φωνή μετά από τέσσερα χρόνια. Ο λαός λαχταρά να μιλήσει με τη δική του φωνή και στην κάλπη θα στείλει ένα βροντερό μήνυμα: ως εδώ μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, αλλά και επιδοκιμασίας και επιβράβευσης της ΝΔ… Θέλω από εδώ από τη Λακωνία που είναι από τα κάστρα της ΝΔ, που παρέμεινε γαλάζια όταν η χώρα άλλαζε χρώμα, να κηρύξω την πανστρατιά, ώστε το μήνυμα να είναι εκκωφαντικό για να γίνουν οι ευρωεκλογές το σκαλοπάτι για τον τελικό στόχο, μία εκκωφαντική νίκη στις εθνικές εκλογές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε «δημοψήφισμα λύτρωσης και αισιοδοξίας», υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για ίσες αποστάσεις και χαλαρή ψήφο», ενώ, απευθυνόμενος ειδικά στη νέα γενιά, είπε ότι «δεν είναι ώρα για αποχή, που δίνει την δυνατότητα σε κάποιους άλλους να αποφασίζουν για μας».
Περιγράφοντας τους στόχους του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως για τις ευρωεκλογές είναι η καθαρή, ισχυρή νίκη της Ν.Δ. που δεν θα αμφισβητείται. Για τις περιφερειακές, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη Ν.Δ. κι αν είναι δυνατόν καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Και για τις τοπικές, εκλογή δημάρχων στις μεγάλες πόλεις και όπου αλλού υπάρχουν συνδυασμοί που στηρίζονται από τη Ν.Δ. Επέστησε δε την προσοχή στα τοπικά στελέχη ότι οι όποιες διαφωνίες τοπικού χαρακτήρα δεν πρέπει να έχουν επιπτώσεις στις ευρωεκλογές και στις εθνικές. Σημείωσε ακόμη ότι «δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους είναι κοντά μας ιδεολογικά, αλλά και σε πολίτες με άλλες αφετηρίες που καταλαβαίνουν το διακύβευμα των εκλογών».
«Ο κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει μέσα σε ένα κλίμα θλίψης, στεναχώριας και απογοήτευσης» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε «τα τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς από την διακυβέρνηση Τσίπρα:
– Το πρώτο είναι ότι σας κορόιδεψε, σας εξαπάτησε το 2015, υπήρξε ο πρωθυπουργός της μεγάλης απάτης.
– Το δεύτερο είναι οι φόροι στους οποίους έπνιξε την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, υπερφορολόγησε τους πάντες για να μοιράσει επιδόματα σε εκλογικές πελατείες.
– Το τρίτο αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί όπου όλοι οι άλλοι είπαν “όχι”.
– Το τέταρτο είναι γιατί δίχασε την ελληνική κοινωνία και βούλιαξε την πολιτική ζωή στη λάσπη».
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας: την επόμενη ημέρα πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι και να αφήσουμε πίσω την περίοδο του διχασμού» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Μεταφέροντας την εμπειρία του από τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, σημείωσε ότι αυτό που του ζητούν περισσότερο είναι δουλειές για τους νέους. Και ο τρόπος, είπε, είναι η ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερες δουλειές, περισσότερο πλούτο προς διανομή, κι αυτό θα γίνει με περισσότερες επενδύσεις που η Ν.Δ. μπορεί και έχει σχέδιο για να προσελκύσει. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «είναι ιδεοληπτική κι αντιμετωπίζει τις επενδύσεις με εχθρότητα», ενώ έφερε σαν παράδειγμα το μπλοκάρισμα από το ΚΑΣ στον Πειραιά μίας επένδυσης δεκάδων εκατομμυρίων. «Εμείς θα προχωρήσουμε σαν οδοστρωτήρες, σαρώνοντας όλα τα εμπόδια για να προσελκύσουμε επενδύσεις» τόνισε.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως «όσο κι αν κάποιοι χειροκροτούν για τις δήθεν εθνικές του επιτυχίες, εσείς ξέρετε ότι ο κ. Τσίπρας πέφτει, αλλά τα προβλήματα που κληροδοτεί με τη Συμφωνία μένουν… Ο κ. Τσίπρας περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια απ’ ό,τι περπατάει στη Θεσσαλονίκη. Μου έκανε εντύπωση ότι ταξίδεψε στα Σκόπια την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής είχε πει το “όχι” στο Βουκουρέστι. Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, τις ευαισθησίες μας και τα πατριωτικά μας αισθήματα. Μας προσβάλει όταν λέει ότι όποιοι αντιδρούμε είμαστε, εθνικιστές, ακροδεξιοί λαϊκιστές. Όχι κ. Τσίπρα, είμαστε πραγματικοί πατριώτες, που θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην παραχαράσσεται η ιστορία μας και η ιστορία της Μακεδονίας μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Έκανε, ωστόσο, διάκριση ανάμεσα στον στείρο εθνικισμό και στον υγιή πατριωτισμό, στους ψευτοπατριώτες που φωνάζουν και διαδηλώνουν δίχως αντίκρυσμα, και στους πραγματικούς πατριώτες που υπερασπίζονται θέσεις και απόψεις απέναντι στα προβλήματα.
Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για συμπόρευση της Ν.Δ. με την ακροδεξιά, είπε πως «δεν είμαστε εμείς που κυβερνήσαμε με τον κ. Καμμένο για τέσσερα χρόνια και δεν συμπράξαμε με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού για να μείνουμε μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών, λέγοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπάρχει «μία ισχυρή Ν.Δ., για να μπορέσει να διαπραγματευθεί μικρότερα πλεονάσματα, για να ανασάνει η οικονομία, να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους για τους αγρότες και για τη φύλαξη των συνόρων μας, γιατί «η θάλασσα έχει σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται, η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».
Μίλησε, τέλος, και για τον υποψήφιο της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας: «Είμαι εδώ για να δώσουμε νίκη στον Παναγιώτη Νίκα, έναν άξιο κι αποτελεσματικό αυτοδιοικητικό άνδρα, που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας και θα αλλάξει και την όψη της Πελοποννήσου». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να εκλεγούν παντού περιφερειάρχες από τη Ν.Δ. που θα έχουν συναντίληψη και την καλύτερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση.

 
NEWS