Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης : Ο στόχος για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι εθνικός

by Expertnews.gr

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Αναφερόμενος στις ενταξιακές προοπτικές των χωρών των δυτικών Βαλκανίων ο κ. Βαρβιτσιώτης προειδοποίησε την Αλβανία ότι πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία καθώς και τα δικαιώματα της περιουσίας τους.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «δεν κάνει κωλοτούμπα» καθώς είχε προειδοποιήσει με τη διαφωνία της τόσο κατά την υπογραφή της όσο και στην επικύρωσή της από τη Βουλή. «Μαζεύουμε τα συντρίμμια που μας άφησαν» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στην ανάγκη πιστής εφαρμογής της από τα Σκόπια. Υπογράμμισε πως θα πρέπει να λάβει τέλος από την γειτονική χώρα η πρακτική της παροχής διαβατηρίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και πρόσθεσε πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι η προστασία των μακεδονικών προϊόντων και της ονομασίας προέλευσής τους.

Την ίδια ώρα, ο στόχος για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι εθνικός, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχετικά με την προώθηση της «Εναρμονισμένης Επιχειρηματικής Πρόσκλησης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προΐσταται της αρμόδιας διεύθυνσης και δρομολογεί τις σχετικές ενέργειες στο υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο στόχος για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι εθνικός. Το υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εκπονεί ένα σχεδιασμό που θα συμβάλει στην ευόδωση αυτού του εγχειρήματος που έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Η χώρα αλλάζει σελίδα και καλείται να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Περισσότερες θέσεις εργασίας, λιγότερη γραφειοκρατία, ανάπτυξη για όλους. Με αυτό το τρίπτυχο κατά νου εργαζόμαστε και χαράσσουμε πολιτική».

Η καθιέρωση «Εναρμονισμένης Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» (“Business Invitation”), σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αποσκοπεί να διευκολύνει τους πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα για επαγγελματικούς κι επιχειρηματικούς σκοπούς, να αποκτήσουν ευκολότερα και ταχύτερα visa.NEWS