Μέτε Φρέντερικσεν: Πρότασή μου είναι, ας τερματίσουμε τη συζήτηση για τις κόκκινες γραμμές

στη χρήση των δωρεών όπλων για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας κατά της Ρωσίας

by Expertnews.gr

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν κάλεσε σήμερα, τους συμμάχους της Ουκρανίας, να ανάψουν πράσινο φως στη χρήση των δωρεών όπλων για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας κατά της Ρωσίας.

«Η πρότασή μου είναι, ας τερματίσουμε τη συζήτηση για τις κόκκινες γραμμές», είπε η Φρέντερικσεν στο Bloomberg σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε τη Δευτέρα. Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έκαναν λάθος απαγορεύοντας αυτά τα πλήγματα, πρόσθεσε, καθώς κάτι τέτοιο είχε δώσει στη Μόσχα «πολύ καλό φύλλο στα χέρια της».

 

Οι χώρες που δωρίζουν όπλα, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, έχουν θέσει περιορισμούς στη χρήση των όπλων τους από την Ουκρανία σε επιδρομές μεγάλης εμβέλειας, λόγω των φόβων ότι θα παρασυρθούν περαιτέρω σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ωστόσο, οι εκκλήσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες για την άρση αυτών των περιορισμών. Η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν ήδη πει ότι η Ουκρανία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

NEWS