Με αυτοδύναμία την επόμενη ημέρα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες

by Expertnews.gr

«Αν ήταν αυτά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών (σ.σ. τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών) η ΝΔ θα είχε την αυτοδυναμία. Αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημά μας. Το ζήτημα μας είναι ότι η ΝΔ προφανώς μέσα από το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να διαμορφώσει ευρείες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες είναι μια εξαγγελία του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ερωτηθείς για το ποιο είναι το «κλειδί» για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις πρόωρες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.
«Εμείς και αυτοδύναμοι να είμαστε, την επόμενη ημέρα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες. Πρέπει να δώσουμε ένα συνολικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι μόνο αν είμαστε ενωμένοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μόνο τότε θα μπορέσουμε να πετύχουμε όλους αυτούς τους στόχους που πρέπει να θέσει η πατρίδα μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο. Για να πετύχουμε την αυτοδυναμία δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, υπάρχει απλά και μόνο η αποδοχή από την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας που απ’ ό,τι φαίνεται στο “ α’ ημίχρονο” στον α΄γύρο που είχαμε τις ευρωεκλογές, καταγράφηκε μια πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη του πλειοψηφικού ρεύματος, όπως είναι διαμορφωμένες οι πολιτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας κυρίως στην παράταξη της ΝΔ και στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδραση της ΝΔ εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσιάρας είπε: «Όταν βρισκόμαστε σ’ αυτό ακριβώς το σημείο όπου υπάρχει ουσιαστικά μια τρέχουσα προεκλογική περίοδος, πόσο ηθικό είναι μια κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις με βάση τα δικά της θέλω, οι οποίες θα δεσμεύουν για τα επόμενα δύο ή ενδεχομένως ανά περίπτωση και περισσότερα χρόνια την ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα; Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής στο συγκεκριμένο ερώτημα και εκθέτει τον κ. Τζανακόπουλο, εκθέτει τον κ. Τσίπρα, εκθέτει γενικώς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι αυτή η γνωστή τακτική της αμετροέπειας και του αμοραλισμού, η οποία σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχει καταδικαστεί την προηγούμενη Κυριακή, εξακολουθούν να είναι τα όπλα ή αν θέλετε η πρακτική μέσα από την οποία προσεγγίζει οποιοδήποτε ζήτημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας».
Ερωτηθείς σχετικά για τη ρύθμιση των 120 δόσεων ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως «η ΝΔ υπερψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη» και πρόσθεσε: «Αν είχαμε ένσταση ή αντίρρηση περί της εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης των 120 δόσεων να είστε βέβαιοι ότι θα το είχαμε διατυπώσει και θα το είχαμε εκφράσει τότε. Εμείς όμως έχουμε πει ότι αυτή η διάταξη δεν είναι ολοκληρωμένη, διότι υπάρχουν δαιδαλώδεις προϋποθέσεις και γραφειοκρατία για να μπορεί κανείς να ενταχθεί εκεί, γιατί δυστυχώς αφορά λίγους και όχι πολλούς και γιατί το επιτόκιο με το οποίο καλείται -εν πάση περιπτώσει -να επιβαρυνθεί ο μέσος οφειλέτης που προσπαθεί να ρυθμίσει την οφειλή του είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που πληρώνει το Δημόσιο στους πολίτες όταν τους χρωστάει αυτό. Και τέλος είχαμε επισημάνει το γεγονός ότι για τις επιχειρήσεις δεν υπήρχε η ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων».
«Εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να απλοποιηθεί όλη αυτή η διαδικασία, ότι πρέπει τα εισοδηματικά κριτήρια να ισχύουν από κάποιο ποσό και μετά, ότι πρέπει οι 120 δόσεις να ισχύουν για τις επιχειρήσεις και ότι πρέπει να υπάρχει μια ειδική μέριμνα για οφειλές έως 3.000 ευρώ που ενδεχομένως αφορούν έναν τεράστιο αριθμό, αν θυμάμαι καλά πάνω από 3 εκατομμύρια οφειλέτες. Αντιλαμβάνεστε καλά ότι οι ημιτελείς ρυθμίσεις, ή ρυθμίσεις που ξέρουμε ότι δεν θα πετύχουν στο εύρος που επιδιώκει μια κυβέρνηση που νομοθετεί φεύγοντας, δεν θα λύσουν το πρόβλημα και θα το αφήσουν έωλο, θα το αφήσουν εκκρεμές, θα το αφήσουν σε μια παρατεταμένη περίοδο για το επόμενο χρονικό διάστημα» επισήμανε ο κ. Τσιάρας.
*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας ΠαπαδάκηςNEWS