Μαζί ο ΕΕΣ και η Cosco Shipping Charity Foundation για στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών

by Expertnews.gr

Το πρόγραμμα «Children Included», με σκοπό την υποστήριξη 2.180 παιδιών που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, απειλούμενες με κοινωνικό αποκλεισμό, υλοποιούν από κοινού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Cosco Shipping Charity Foundation, στο πλαίσιο σύσφιξης των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής, 12μηνης διάρκειας, είναι η υποστήριξη μαθητών ηλικίας 6 έως 18 ετών, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη βελτίωση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργατικότητας και του ομαδικού πνεύματος.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν 80 υποτροφίες σε μαθητές της Γ’ Λυκείου στην περιοχή του Πειραιά, σε συνεργασία με τα δημόσια Λύκεια της περιοχής, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου του 2020. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ευαλωτότητας, αλλά και τον βαθμό επίδοσης κατά την αποφοίτησή τους από τη Β’ Λυκείου.

Επίσης, θα υλοποιηθούν 30 εκπαιδευτικές επιμορφωτικές και δημιουργικές δράσεις, οι οποίες θα απευθύνονται σε 2.100 παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, σε συνεργασία με τις σχολικές δομές. Θα αφορούν στην καινοτομία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και θα προταθούν από τα ίδια τα σχολεία. Η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υποβληθείσες προτάσεις.

Η διμερής αυτή συνεργασία έχει ως απώτερο στόχο τον εφοδιασμό των παιδιών με όλα εκείνα τα ερεθίσματα που κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε το 1877. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα, με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.

Το Cosco Shipping Charity Foundation είναι μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από την εταιρεία China Ocean Shipping (Group) τον Οκτώβριο του 2005, με την έγκριση του κρατικού συμβουλίου της Κίνας. Από την ίδρυσή του, το ίδρυμα έχει λειτουργήσει και υλοποιήσει περισσότερα από 500 φιλανθρωπικά έργα κι έχει κάνει δωρεές που ανέρχονται σε 602 εκατομμύρια RMB. Έχει κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις, όπως το «Βραβείο Φιλανθρωπίας της Κίνας» και «Άριστη Διαφανής Φιλανθρωπική Οργάνωση». Ο όμιλος της Cosco Shipping έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και τη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.


NEWS