Μακάριος Λαζαρίδης: Τρομοκράτες και επικίνδυνοι κακοποιοί δεν θα βγαίνουν από τις φυλακές

by Expertnews.gr

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, για τις αλλαγές που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας και τα προβλήματα που δημιουργεί, καθώς και για την απόφαση του κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει τη Σύνοδο Κορυφής για να μιλήσει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρθηκε  σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε σήμερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ΑΝΤ1», «ALPHA» και «OPEN», ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

«Είναι εξοργιστικό αυτό που έκανε η Κυβέρνηση, χωρίς να αποζητά την οποιαδήποτε συναίνεση της αντιπολίτευσηςροχώρησε σε μια τέτοια κίνηση την τελευταία εβδομάδα που έμεινε ανοιχτή η Βουλή, ενώ ήδη ο  κ. Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα υπάρχει ελάφρυνση στις ποινές για  βαριά εγκλήματα. Για μας αυτό είναι αδιανόητο, πόσο μάλλον όταν αφορά αμετανόητους τρομοκράτες. Είναι δέσμευση, της Νέας Δημοκρατίας ότι θα τροποποιήσουμε αμέσως τα προβληματικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ώστε οι τρομοκράτες δολοφόνοι ούτε να απολύονται ούτε να βγαίνουν προσωρινά με άδειες. Εμείς λέμε όμως και κάτι ακόμα: Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου και θα επανασυστήσουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου “Γ”. Πρωταρχικός μας στόχος να επαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές.  Ο νόμος και η τάξη είναι προϋπόθεση, ευημερίας, προϋπόθεση ελευθερίας, προϋπόθεση Δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να μην ασχολείται με την καταστρεπτική πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και γονάτισε τους Έλληνες. Εμείς ερχόμαστε και μιλάμε θετικά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Βασική μας προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση των πολιτών και γι’ αυτό από το 2020 προχωράμε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εντός διετίας, στη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ (από 22% σήμερα). Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το 2020 για να μειωθεί στο 20% τον επόμενο χρόνο. Μειώνεται ο φόρος μερισμάτων στο 5% από το 10%. Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, εντός διετίας. Καταργείται σταδιακά η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, εντός της τετραετίας. Μειώνονται σταδιακά οι συντελεστές Φ.Π.Α. στο 11% και 22% (από 13% και 24% αντίστοιχα), με διατήρηση του υπέρ μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 6%, εντός της τετραετίας. Σταδιακά οι εισφορές κύριας σύνταξης από το 20% στο 15%, εντός της τετραετίας».

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να πραγματοποιήσει  κομματική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι – έστω και για τις λίγες ημέρες που του απέμειναν είναιπΠρωθυπουργός της χώρας και όχι απλά Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε μια τόσο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής όπου αποφασίζονται τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν όλες τις κρίσιμες θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την επόμενη πενταετία, προκειμένου  να μιλήσει στο Ηράκλειο. Μάλιστα έφθασε στο σημείο να εξουσιοδοτήσει τον Ισπανό Πρωθυπουργό  να ψηφίσει για λογαριασμό της χώρας μας. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα».
NEWS