Μακάριος Λαζαρίδης: Η μέχρι τώρα επιτυχία, διαβατήριο για την ανάταξη της χώρα

by Expertnews.gr

«Η κυβέρνηση υλοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Όπως ακολούθησε με επιτυχία – όπως αποδείχθηκε – τις συστάσεις τους κατά την περίοδο του Μένουμε σπίτι, το ίδιο κάνει και στην επόμενη περίοδο, στην δύσκολη, αργόσυρτη και προσεκτική έξοδο από το σπίτι μας προκειμένου να μείνουμε ασφαλείς». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην «ΕΡΤ» και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Κοτταρίδηκαι Γ. Πιτταρά.

Όπως ανέφερε, «είμαστε μια χώρα που έχουμε πολύ λίγα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό κάτι δείχνει. Άρα, νομίζω ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε να ακούμε τους ειδικούς. Θα πρέπει πάντως να καταλάβουμε ότι δεν επιστρέφουμε στην προτεραία κατάσταση, στην κανονικότητα η οποία υπήρχε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά σε μια σχετική κανονικότητα με κανόνες».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την αξιοθαύμαστη πειθαρχία που επέδειξαν οι πολίτες από την αρχή της πανδημίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η μέχρι τώρα επιτυχία των πολιτών – γιατί δεν είναι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά συνολικά του ελληνικού λαού – θα αποτελέσει και το διαβατήριο για την ανάταξη της χώρας μας».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ένα πολύ μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας, μεγαλύτερο από το μένουμε σπίτι, και στο τέλος της ημέρας θα κριθούν όλοι, και η Κυβέρνηση και τα κόμματα και οι επιστήμονες και οι πολίτες. Όλοι μαζί ή θα πετύχουμε ή θα αποτύχουμε», είπε και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «κάνει αντιπολίτευση απλά για την αντιπολίτευση, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψιν του το σφυγμό της κοινωνίας».

 

NEWS