Μακάριος Λαζαρίδης : Έχουμε μία κυβέρνηση που αυτά τα οποία λέει τα κάνει πράξη

by Expertnews.gr

«Οι πολίτες είναι αισιόδοξοι ότι επιτέλους η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα και θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί», δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που αυτά τα οποία λέει τα κάνει πράξη κι έχει κοινωνικό πρόσημο, γιατί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά ταυτόχρονα και το ζήτημα των 120 δόσεων -που τόνισε χθες και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ότι είναι μία τελευταία ευκαιρία και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να το καταλάβουμε όλοι αυτό- κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, σημειώνοντας ότι «οι προεκλογικές υποσχέσεις έχουν αρχίσει και υλοποιούνται» και «είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που οι προεκλογικές δεσμεύσεις ενός υποψήφιου πρωθυπουργού -σήμερα πρωθυπουργού- κι ενός κόμματος γίνονται πράξη αμέσως μετά τις εκλογές».

«Προεκλογικά ο πρωθυπουργός δεν υποσχέθηκε πολλά πράγματα, αλλά είναι φανερό ότι παρόλο που δεν υποσχέθηκε πολλά πράγματα κάνει αυτά τα οποία υποσχέθηκε και μάλιστα τα κάνει και πολύ γρήγορα», τόνισε, ενώ για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο παρατήρησε ότι «αυτές τις δύο ημέρες στην Επιτροπή και χθες στη Βουλή μπορεί να υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση είχαμε έναν ήπιο πολιτισμένο διάλογο και αυτό -πρέπει να το επισημάνουμε προς όλες τις παρατάξεις που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο- είναι ένα θετικό δείγμα γραφής».

«Πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία και η μείωση του ΕΝΦΙΑ και το ζήτημα των βελτιώσεων στις 120 δόσεις. Από εκεί και πέρα, μία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις κατοικίες με αντικειμενική αξία πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για περίπου 4.000 φορολογούμενους πολίτες σε ένα εύρος 7,3 εκατ. πολιτών. Στη μείωση του 20-30% -μεσοσταθμικά 22%- βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων πολιτών […] Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι μεταφέρθηκαν τα goal post, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, για το τι η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρεί μεσαία τάξη. Θεωρεί μεσαία τάξη μέχρι τα 500.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας, ενώ μέχρι πρότινος μας μιλούσαν για 200.000 ευρώ. Από το 1 ευρώ ως 500.000 ακίνητη περιουσία είναι το 86% των φορολογουμένων πολιτών», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την πρόταση για το πανεπιστημιακό άσυλο που τέθηκε σε διαβούλευση, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «ήταν προεκλογική μας δέσμευση, το είπαμε πάρα πολύ καθαρά και το 40% του ελληνικού λαού μάς υπερψήφισε και γι’ αυτό, για την κατάργηση δηλαδή του κακώς εννοούμενου ασύλου. Εμείς πιστεύουμε ότι τα πανεπιστήμια θα πρέπει να είναι ιδρύματα στα οποία διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες, αλλά όχι να επικρατούν οι τραμπουκισμοί, τα ναρκωτικά και οι μπαχαλάκηδες».

Ερωτηθείς για τη συζήτηση σχετικά με την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη απάντησε πως «τέτοιου είδους ζητήματα έχουν να κάνουν με τη Βουλή και όχι με την κυβέρνηση». «Ο κ. Πολάκης ζήτησε να δημιουργηθεί προανακριτική επιτροπή στηριζόμενος στο περίφημο κατάπτυστο άρθρο περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε κριτική ότι πάρα πολλές φορές οι υπουργοί πήγαιναν να καλυφθούν πίσω από αυτό το άρθρο. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε, εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η εξύβριση ή η παρακολούθηση κάποιων συνομιλιών εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα του τότε υπουργού».

Για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, για τον απλούστατο λόγο ότι εκμεταλλεύεται τις αλλαγές οι οποίες έγιναν την τελευταία εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή και αφού είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές, την αλλαγή στους ποινικούς κώδικες που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σχετικά με την τροπολογία για το Ελληνικό, ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει αλλαγή στον νόμο του 2012, γιατί αν υπήρχε αλλαγή στον νόμο του 2012, τότε θα έπρεπε να υπάρξει νέο Προεδρικό Διάταγμα και να πάμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας». «Σε κάθε περίπτωση, ακούγοντας και τον υπουργό, έγινε η τροπολογία προς την κατεύθυνση να διευκολυνθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση των τριών ΚΥΑ, που απαιτείται να γίνει μέχρι τις 9 Αυγούστου. Αυτό για εμάς είναι ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη νέα Ελλάδα που ονειρεύεται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

 

Πηγή:Πρακτορείο 104,9 fm

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου
NEWS