Κυριάκος Μητσοτάκης : Δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα Πανεπιστήμια, ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους

by Expertnews.gr

«Υποκριτικές» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κυβερνητική εύνοια στους «εγκληματίες του λευκού κολάρου», τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «ο νόμος να εφαρμόζεται για όλους, είτε είναι δυνατοί, είτε αδύναμοι».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο οποίος τον χαρακτήρισε κατά την πρωτολογία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» «ψεύτη και δειλό» ο Πρωθυπουργός είπε: «Ξεκινήσατε την παρέμβασή σας με ύβρεις. Θέλετε για άλλη μια φορά να πέσουμε σε μία παγίδα έντασης και ανταλλαγής χαρακτηρισμών. Σας λέω από τώρα ότι δεν θα ακολουθήσω, έχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω».

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έκανε λόγο για «επιεική στάση της κυβέρνησης» απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε αρχικά ότι «το 2012 η Ελλάδα βρισκόταν στην 94η θέση στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας, ενώ το 2015 βρέθηκε στην 58η θέση για να κυλήσει το 2018 στην 67η θέση».

«Είναι πολύ υποκριτικό να αναμασάτε διαρκώς την καραμέλα περί λευκών κολάρων και μπαχαλάκηδων λευκών κολάρων. Δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα Πανεπιστήμια, ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους» είπε και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα πρόσθεσε: Αν βλέπετε την εφαρμογή του νόμου ως εμπόδιο για την τήρηση της νομιμότητα να μας το πείτε».

Σημείωσε ακόμη πως στην τέταρτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες «και ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά της διαφθοράς και η Greco σας εγκαλούν και σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα». «Μήπως έγιναν αυτά ερήμην της δικής σας δηλωμένης βούλησης να πολεμήσετε τη διαφθορά;» δοερωτήθηκε για να συμπληρώσει: Αυτά κάνατε και αυτά διορθώνουμε με τους Ποινικούς Κώδικες. Τα διορθώνουμε κατόπιν εισήγησης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για “λευκά κολάρα”, μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα».

NEWS