Ισχυρή εντολή προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

by Expertnews.gr

Ισχυρή εντολή προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υφίσταται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2019 και ως εκ τούτου «οι μείωσεις φόρων θα αρχίσουν το 2020».

Παράλληλα τόνισε πως πρέπει «να σταματήσουμε με τη λογική των υπερπλεονασμάτων, γιατί είναι λάθος πολιτική. Έχουμε μιλήσει για στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες σε μια σειρά από τομείς. Έχουμε μιλήσει για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ισχυρή εντολή που ζητάω είναι και εντολή διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους. Ήδη φαίνεται ότι έχουμε πείσει τις αγορές που προεξοφλούν νίκη της Ν.Δ. Το γεγονός ότι το 10ετές είναι κοντά στο 2% χωρίς να έχουμε κερδίσει εκλογές κάτι λέει», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της πιστοληπτικής γραμμής με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή με το κόμμα του, Μπάμπη Παπαδημητρίου, τονίζοζοντας πως δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «οι μετακλητοί θα μειωθούν και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του δημοσίου», ενώ ανέφερε ότι το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου τα τελευταία 4 χρόνια αυξήθηκε 2 δισ και αυτό πρέπει να σταματήσει»

«Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε πλαίσιο προσλήψεων μεγαλύτερο από τις αποχωρήσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επταήμερη εργασία ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως μίλησε μόνο για επταήμερη λειτουργία και ποτέ για εργασία. «Δεν θα συμμετέχω σε προπαγάνδα fake news του  ΣΥΡΙΖΑ.

. Η σύμβαση Παπαστράτος είναι μια τέτοια περίπτωση», σημείωσε και πρόσθεσε πως «είναι καλό για εργαζόμενο και επιχείρηση και αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης. Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «θα κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τα φαινόμενα. Υπάρχει ο κίνδυνος καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν», ενώ σημείωσε πως ο πρώτος νόμος εάν εκλεγεί κυβέρνηση θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας. Αποτελεί δέσμευσή μου αδιαπραγμάτευτη. θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που ίσχυε το 2011. Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό κέντρα ανομίας και καταφύγια μπαχαλάκηδων. Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Το αίτημα για κατάργηση του ασύλου είναι απολύτως ώριμο στην κοινωνία. Δεν αφορά το άσυλο διακίνησης ιδεών», υπογράμμισε.
NEWS