Ικανοποίηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

by Expertnews.gr

Την ικανοποίηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με την οποία ενεργοποιούνται συγκεκριμένες κυρώσεις για τις παραβιάσεις και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως σημειώνει, «η απόφαση αυτή ενεργοποιεί προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας προς τη χώρα μας. Έχοντας υπόψη τη δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος, εκφράζουμε ικανοποίηση διότι κατέστη εφικτό να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες κυρώσεις και έτσι γίνεται σαφέστερο το πολιτικό μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης».

Πρόκειται, όπως είπε, για μια πολύ σημαντική απόφαση που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων της απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι νομικές πράξεις και τα περιοριστικά μέτρα θα συμβάλουν ούτως ώστε η τουρκική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατό ούτε γίνεται ανεκτό να αυθαιρετεί, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις και οι αυθαίρετες παρεμβάσεις και να επικρατήσει η νομιμότητα» κατέληξε.

NEWS