Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 1,9% ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

by Expertnews.gr

Αρκετά πιο κάτω από το 2% και χαμηλότερα από τον επίσημο στόχο της κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του 2019 για 2,5% ρίχνει τον στόχο για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας η Τράπεζα της Ελλάδος.
Στην έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου στη γενική συνέλευση των μετόχων , προβλέπει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μεγεθυνθεί κατά 1,9% επίδοση που πάντως θα είναι καλύτερη, όπως επισημαίνεται, από εκείνη συνολικά της Ευρωζώνης, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με αισθητή επιβράδυνση.
Σύμφωνα με την έκθεση τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) των ελληνικών τραπεζών διαμορφώθηκαν στα 81,8 δις ευρώ ή στο 45,4% των συνολικών δανείων στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% φέτος και 2,3% το 2020, με βασικούς «οδηγούς» την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις, ενώ προειδοποιεί για μικρότερη συμβολή των εξαγωγών εξαιτίας της προβλεπόμενης επιβράδυνσης της Ε.Ε. Πιο αισιόδοξο το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 2,4% το 2019 ύστερα από μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 2,1% το 2018.

NEWS