Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

by Expertnews.gr

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ είχε χθές στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την σημερινή  τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρωθυπουργός καλοσώρισε τον πρόεδρο της ΔΟΕ, αναφέροντας: «Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε, σε αυτές τις περίπλοκες συνθήκες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αύριο είναι μία ξεχωριστή μέρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα γίνει σε ειδικές συνθήκες αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο και ότι, τελικά, αυτή η πανδημία δεν θα επηρεάσει τους Αγώνες και φυσικά την υπέροχη διαδικασία, τη λαμπαδηδρομία που οδηγεί στους Αγώνες».

Αναφερόμενος στην αυριανή τελετή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Θα είναι μία σπουδαία στιγμή και μία υπέροχη τελετή, όπως πάντα, σε ένα πολύ ξεχωριστό και πανέμορφο μέρος. Και, πιστεύω, μία απαραίτητη αχτίδα αισιοδοξίας». Οι δύο άνδρες τόνισαν τη συμβολική σημασία και το παγκόσμιο μήνυμα της αφής της φλόγας στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια ώρα, στην Τελετή Υπογραφής της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 10.00 στο ξενοδοχείο Arty Grand Hotel, θα λάβει μέρος ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος θα παραβρεθεί στην τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας στον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, που θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, στις 10.40, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. T. Μπαχ.

Την ίδια μέρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και η Επίτροπός Μαρία Γκάμπριελ θα παραστούν στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως τρίτος και τέταρτη λαμπαδηδρόμος αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χ. Θεοχάρη, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στον Τουρισμό και γενικότερα στην πορεία της οικονομίας. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της Τετάρτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γ. Γεωργιόπουλο.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, κ.  Ρ. Αικατερινάρη στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι χθες η Επίτροπος αρμόδια για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία Μαρία Γκάμπριελ συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Στη συνέχεια, η Επίτροπος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια η Επίτροπς συνάντησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα και Τεχνολογία, κ. Χρ. Δήμα καθώς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.
NEWS