Η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων Enaon EDA, θυγατρική της Enaon, και ο Δήμος Φλώρινας πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, την τελετή Αφής Φλόγας για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα.
Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε:
«Σημαντική ημέρα για τη Φλώρινα σήμερα, καθώς η περιοχή αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.
Ένα έργο που θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, παρέχοντας οικονομικότερη θέρμανση και ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Ήδη 4.000 πολίτες έχουν αιτηθεί σύνδεση με το δίκτυο.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια περιοχή με απαιτητικές κλιματικές συνθήκες, όπως η Δυτική Μακεδονία, ενώ εντός του 2025 και νέες πόλεις θα προστεθούν στο χάρτη φυσικού αερίου της χώρας. Στόχος μας είναι το φυσικό αέριο να πάει σε ακόμα περισσότερες περιοχές τα επόμενα χρόνια και να φτάσει να εξυπηρετεί το 2030 πάνω από 1 εκατ. συνδέσεις, από 625.000 σήμερα.
Δέσμευση μας είναι η μείωση της «ενεργειακή ανισότητας», όπως και με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, ώστε σταδιακά καμία περιοχή της Ελλάδας να μην είναι αποκομμένη από τα εθνικά δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.