Η συμβολή της Ν.Δ στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας

by Expertnews.gr

Στη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αναφέρεται ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ με αφορμή τη σημερινή επέτειο της υπογραφής της συμφωνίας πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

«Σαν σήμερα, στις 28 Μαΐου 1979 ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε μια σεμνή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, υπέγραφε τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα» ανέφερε και σημείωσε πως «έκανε το όραμα του πραγματικότητα και άνοιγε για την Πατρίδα μας νέους ορίζοντες».
«Με την εμβληματική ομιλία του, την ημέρα εκείνη, έδειξε στους Έλληνες τον δρόμο του μέλλοντος, τονίζοντας πως: “Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα, ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με την συνεργασία όλων κοινός καρπός η κοινωνική και οικονομική πρόοδος», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας: «Δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για νέους αγώνες στο πλαίσιο της Ε.Ε. για το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό».NEWS